Atakum Belediye Meclisi, 16 gündem maddesini görüşmek üzere 10. birleşimini gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen meclis toplantısında, yol kaplama, beton yol yapımı, hazır beton alımı, kum mıcır alımı, parke alımı işleri için toplam 18.3 milyon liralık kredi alınması oy birliğiyle kabul edilerek ilgili komisyonlara havale edildi. Toplantıda, bazı illerde Suriyelilere dönük yapılan düzenlemelerin bir benzerinin Samsun'da yapılmasıyla ilgili bir gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

TEBDİR ALMALIYIZ

Toplantıda, Atakum'da yaşayan Suriyeli ve diğer yabancı menşeili vatandaşların ilçe sakinlerine verdikleri manevi ve fiziksel rahatsızlıkların giderilmesi için gerekli kanuni düzenlemelerin yapılması amacıyla hukuk komisyonunda çalışma yapılması talebiyle CHP Meclis Üyesi Yusuf Erden tarafından dilekçe verildi. Erden, "Suriyeli sorunu yoğun şekilde hayatımıza işlemeye başladı. Bazı yerel yönetimlerde bununla ilgili yasal yollara başvurulduğunu biliyoruz. İlçemizde bu henüz sorun haline gelmedi ancak şimdiden tedbir alırsak rahat etmiş oluruz. Hükümet nezdinde bir önlem alınması için yerel yönetim olarak böyle bir adım atabiliriz. Kamuoyu oluşması halinde hükümet de bu konuda düzenleme yapmanın zorunluluğunu hisseder" diye konuştu.

AYRINTILARI ÖĞRENMELİYİZ

Konu hakkında görüşlerini paylaşan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, "Ülkemiz büyük bir sorunla karşı karşıya. Bizim göçmenlere dair ayrıntıları iyi bilmemiz gerekiyor. Bir kısmı ticaret yapıyor, vergi vermiyor. Biz belediye olarak hangi tip göçmenlere ne yapabileceğimize bakmalıyız. Atakum'un kültürünü zorlayacak mı, insanların gezmesini engelleyecek mi, çocuklar için tehlike olacak mı? Bunları konuşmamız gerekiyor. Yabancıların hukuki statüleri çok farklı. Hukuk komisyonumuz bu konu hakkında bizi bilgilendirmeli" ifadelerini kullandı. AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Recep Kemal Certel ise konuyla ilgili hukuka uygun her çalışmanın yapılabileceğini söyledi. İlgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edilerek ilgili komisyona havale edildi.

MECLİSTE GÜÇ BİRLİĞİ

Deveci, kent estetiğini korumak için etik kurulu oluşturulması yönünde düşüncesi olduğunu belirterek, "Balaç ve Toybelen ciddi heyelan bölgesi. Orada yüksek yapılanmalar da var. Bunun üzerinde çalışacağız. Turizm kenti olacaksak, kent estetiğine ilişkin bir etik kurulu oluşturulması gerekir. Bununla ilgili düşüncelerim var. Önümüzdeki günlerde bunu Atakum'un gündemine getireceğiz" dedi. Meclis toplantısında ayrıca, sokak hayvanları ile ilgili eklenen gündem maddesi oy birliği ile kabul edilerek ilgili komisyona gönderildi. Toplam 18 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste, tüm maddeler oy birliği ile kabul edilerek ilgili komisyonlara havale edildi.

Şükrü Berk ASKAR