Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Atakum Belediyesi arasında protokol imzalandı. Cumhuriyet Başsavcılğı'nda, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz ve Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci tarafından protokol imzalandı. Törene Denetimli Serbestlik Müdürü Şaziye Ateş, Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Şeref Aydın ve personel katıldı.

GERİ DÖNÜŞLER ÇOK GÜZEL

Törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, toplum yararına çalışma projelerinden birini de Atakum Belediyesi ile imzaladıklarını belirterek, "Birçok kurumumuz ile farklı alanlarda denetim altındaki hükümlülerimizi toplum yararına çalıştırma projelerisi imzaladık. Hükümlülerimizin cezalarının belirli bir kısmı cezaevinde tamamladıktan sonra, denetimli serbestlik şartını kabul etmek, gönüllü olmak ve herhangi bir ücret talep etmeksizin bunu gönüllü kabul etmek şartıyla bu projelerde hükümlülerimizi istihdam ediyoruz. Bunun takibi başsavcılğımız bünyesinde faaliyet gösteren Denetimli Serbestlik Şubemiz yapmaktadır. Denetimli serbestlik, cezaevinde infaz gören hükümlü ve mahkumların sadece cezaevlerinde, kuru kuruya yatıp çıkmadıklarını, toplum nezninde, en belirgin, en görülür, somut hale gelmiş bir faaliyet alanıdır. Bunu toplulumuz yakinen takip etmektedir. Cezaevinden çıktıktan sonra da hükümlülerin başı boş bırakılmadıklarını toplum yararına porejelerde çalıştırıldıklarını bizzat görüp yakinen gözlemleyebiliyorlar. Kamuoyu nezninde bundan bize geri dönüşler çok güzel. Hem çalıştırdığımız kurumlar hemde vatandaşlar haberdar olup bize geri bildirimde bulunuyorlar. Atakum Belediye Başkanlığımız buna gönüllü oldu" dedi.

HÜKÜMLÜ ÇALIŞTIRMAK RİSKSİZDİR

Bazı kurumların hükümlü sözü duyunca geri planda kalmak için bir tutum içerisine girebildiklerini de söyleyen Başsavcı Ahmet Yavuz, "Ancak, bu protokollerimizle, bunun risksiz olduğunu çok güzel bir çalışma yürütüldüğünü görme imkanı elde ediyorlar. İnşallah Atakum'da sokaklarımız pırıl pırıl olacak. Bu tür projelerle, diğer kamuya açık alanların tamamında çalıştıracağız. Belediyenin ve bizim görevlilerimiz denetiminde çalışmalar sürdürülecek. Atakum Belediyemiz ile ilk etapta bir yıl olarak protokolü imzalıyoruz. Protokolümüz taraflar memnun kaldığı sürece bunu sürekli hale getiriyoruz. ilk etapta 39 hükümlü gruplar halinde çalışacaklar. Bu projemizde başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

SÜREYİ VERİMLİ GEÇİRECEKLER

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ise, kendisinin de bir hukukcu olduğunu hatırlatarak, "Bende meslek mensubuyum. Hükümlülerimizi, hükümlülük sürelerini, hem topluma kazandırabilmek, hem de cezaevi koşullarından daha farklı hem de kendilerini daha yararlı hissedebilmek için bu süreyi daha verimli daha başarılı geçireceklerdir. Bizde başarılı olmaları halinde raporlarımızı olumlu vererek onların hayata tutunmalarına kolaylık gösteririz. Bu bir kamu yararıdır. Burada hem biz kazanacağız hem de kendileri daha iyi koşullarda hükümlüleklerini geçireceklerdir. Atakum Belediyesi hükümlülerimize iyi davranacaklardır" ifadelerini kullandı.

Bayram OK