Karadeniz'de turistlerin doğa içerisinde ulaşım sağlaması hedeflenen Yeşil Yol Projesi kapsamında Samsun'dan Artvin'e kadar bin kilometre yolda iyileştirilme çalışması yapılıyor. Samsun Kuş Cenneti'nden yola çıkan bir turistin menderesleriyle ünlü Ordu'nun Perşembe Yaylası, Trabzon'un Uzungöl'ü, Rize'nin Anzer Yaylası gibi birçok turizm merkezini ziyaret edebilmesi hedefleniyor. Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş da projenin tamamlanmasıyla bölgede önemli bir turizm potansiyeli oluşacağını söyledi.

TURİZM MERKEZLERİ BAĞLANIYOR

Yeşil Yol Projesi ile Samsun, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin illerindeki turizm merkezlerinin üst kottan birbirine bağlanmasının amaçlandığını vurgulayan Murat Toktaş, "Son yıllarda Doğu Ekspresi treni çok popüler. Kars'a ve doğudaki illere giden bu trene çok yoğun talep gösteriliyor, hatta bilet bulunamıyor. Bölgedeki illerde turizm hareketliliğini artırıyor. Doğu Karadeniz için de buna benzer bir proje var. Planlaması yapılan ve büyük bir bölümü biten Yeşil Yol projesi halen devam ediyor. Samsun'dan Artvin'e kadar devam eden bu yol tamamlandığında, Doğu Ekspresi ile aynı etkiyi gösterecek" diye konuştu.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Yeşil Yol'un mevsimsel anlamda daha uzun süre hizmet vereceğini belirten Toktaş, "Yeşil Yol, mevsimsel anlamda çok daha uzun süre hizmet verecek. Bu yol, her mevsimde büyük bir güzelliğe sahne olacak ve böylece turizm hareketliliği daha uzun sürecek. Yaylaların birbirine bağlanması ve yol üzerinde birçok yerin gezilebilecek olması buranın cazibe merkezi olmasını sağlayacak. Bizim isteğimiz, doğaya zarar vermeyecek şekilde, yeşilin içinde kaybolacak bir yol yapılması. Ekolojik dengeye zarar vermeyecek şekilde bir yol yapılmasını istiyoruz. Bu şekilde yapıldığı takdirde, Yeşil Yol aynı Doğu Ekspresi gibi turizme hareketlilik kazandıracak ve bölgemize katma değer sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Şükrü Berk ASKAR / ÖZEL HABER