Samsun Haber: Suudi Arabistan'ın önce gelen kanaat önderlerinden Dr. Aziz Abdulmohsin, Dr. Al Aiyed, Abdulmajeed Saleh, Sulaiman Nasser, Mohammad Rashed, Moayyed İssa, Amer Mohammed, Raffea İssa, Abdulmajeed Sulaiman ve Türk Hava Yolları Riyad Müdürlüğü Pazarlama Şefi Abdullah Okutan'dan oluşan heyet, sabah saatlerinde Samsun Valisi İbrahim Şahin'i makamında ziyaret etti.
Arap girişimciler, valilik makamında ekrana yansıtılan Samsun ve ilçelerinin gösteren görsellerdeki doğal güzelliklere hayran kaldıklarını söylediler.

Arap misafirlere Samsun hakkında bilgiler veren İbrahim Şahin, 'Özellikle Arap yarımadasından ve Körfez bölgesinden misafirlerimiz geldiği zaman çok mutlu oluyoruz. Rusya'dan ilk turist kafilesi Cumartesi günü gelecek, tabii ki onlarda bizim misafirlerimiz başımızın üstünde yerleri var. Ama özelikle Arap coğrafyasından gelen turistler aynı zamanda bizim kardeşimizdir. Biz din kardeşiyiz onun için çok daha kendimizi ve kendilerinin rahat ettiklerini düşünüyorum. Gerek Kur'an-ı Kerim'de ve hadisi şeriflerde cennet tasvir edilirken ırmaklardan, yeşilliklerden, ağaçlardan ve ormanlıklardan bahseder işte dünyanın cenneti buralardır. Onun için bu güzel yörelerde sizlerin olmasını biz çok arzu ediyoruz. Dolayısıyla bu bölgeler turizme son derece elverişli şehirlerdir. Bizim şöyle bir kaygımız var. Samsun çok fazla gereksiz bir yapılaşmaya girmeksizin pırıl, pırıl bir şehir olsun. Buraya gelen insanlar rahat etsin, para kazanma hırsıyla her tarafımızı heder etmeyelim. Samsun'un merkezinde, çevre ilçelerinde ve merkeze bağlı yakın yerlerde çok gezilecek tarihi ve doğal ortamlar var. Önemli olan gelen misafirlerimizin buraları görmeleri, bizzat tanık olmaları ve tarihe dokunmalarıdır. Ciltler dolusu kitap okusak, eğer gidip görmezsek çok sınırlı olur. Ama tarihi doğal güzellikleri yerinde görürsek birkaç cilt kitaptan daha fazlasını öğrenmiş oluruz. Biz karşılıklı ziyaretlerde bulunacağız ki dostluklarımız daha fazla güçlensin' dedi.

Ziyarete ayrıca Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Temel Uzlu da katıldı.