Samsun'un İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi'nde bulunan sokaklarda doğalgaz sıkıntısı bitmiyor. Mahallede daha önce bir sokağa verilip bir sokağa verilemeyen doğalgaz hizmeti gündeme gelirken, bu sefer daha ilginç bir durum ortaya çıktı. Geçtiğimiz kış ayında SAMGAZ tarafından Hozat Sokak'ın bir kısmına doğalgaz hattı çekilirken, sokağın diğer yarısındaki evler es geçildi. Doğalgaz hizmetinden mahrum kalan sokak sakinleri, duruma tepki gösterdi.

SU-ELEKTRİK NİYE VAR?

Sokağın doğalgaz alamayan kısmında oturan Şenel Özel, "Burada 11 hanenin yaşadığı 5 binaya doğalgaz verilmedi. 31 Mart seçimleri öncesinde üzerinde bulunduğumuz Hozat Sokak'ın ortasına kadar doğalgaz hattı çekildi ama bizim de içinde bulunduğumuz diğer yarısına hat çekilmedi. Biz bu duruma tepki gösterdik, sokağın bir yarısında doğalgaz varken diğer yarısında doğalgaz olmamasının mantıksız olduğunu belirttik. Bu fikrimizi dilekçe yazarak belediyeye ilettik ama bundan bir sonuç alamadık. Bizim binaların tarla olarak gözüktüğünü söylediler. Tarlaysa sokağın diğer tarafı da tarla. Eğer buralar tarla olarak gözüküyorsa su ve elektrik aboneliğini niye veriyorlar? Kışın büyük zorluklar yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜNAHIMIZ NE?

Sokağın doğalgaz mağdurlarından Ömür Yıldırım ise, "Sokağın diğer tarafı tarla gözükmüyormuş, o yüzden doğalgaz verilmiş. Böyle bir açıklama olamaz. Bu belediyenin hatası. Projeye geçirmedikleri için bu sorunu yaşıyoruz, biz niye bu problemi yaşayalım ki? Bu çok ayıp bir şey. Doğalgaz bu sokağa veya çevreye hiç gelmese üzülmeyeceğiz ama yanı başımızda kullanılırken mahrum kalmamız bizi üzüyor. Bizim günahımız ne? Köylerde bile doğalgaz var. Ben 'Şehirde yaşıyorum' demeye utanıyorum. Çünkü köylerde bile olan doğalgaz bizde yok" sözlerini kaydetti.

Şükrü Berk ASKAR / özel haber