Samsun Balkan Türkleri Kültür-Haberleşme ve Dayanışma Derneği tarafından, Tekkeköy Belediyesi'nin katkılarıyla, 19. Geleneksel Etli Kazan Pilavı Günü etkinliği düzenlendi. Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi'nde düzenlenen pilav gününe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Stantlar, etli kazan pilavı ve kültürel etkinliklerinin yanında çeşitli aktiviteler ve halk oyunları gösterilerinin yer aldığı pilav gününden elde edilen gelir, öğrencilere dağıtılacak.

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan etkinlikte konuşan Samsun Balkan Türkleri Kültür-Haberleşme ve Dayanışma Derneği Başkanı Uğur Burak Özata, 2 yıldır çeşitli sebeplerle yapamadığımız bu etkinliği bugün yapmaktan dolayı heyecanlıyız. Güzel etkinliklerimiz var, etli kazan pilavımız dağıtılacak. Şu anda burada bin 500-2 bin vatandaş var. Üyesinden, yöneticisine herkese teşekkür ediyorum. Sizi burada görünce çok mutlu olduk. Mahalle ve köy derneklerimiz bizimle beraber" ifadelerini kullandı.

ÜYE SAYIMIZ ARTMALI

Özata, üye sayılarını artırmak istediklerini belirterek, "Dernekler, sizlerin katılımı olmadan böyle güzel işleri yapamıyor. Üyeler varsa dernekler ayakta kalıyor. Yaklaşık bin 500 üyemiz var ama Samsun gibi büyük bir şehirde bu rakam çok az. Üye portföyünü genişletmemiz gerekiyor. Her üyemiz 1-2 kişi getirip üye yapsak, çok daha büyürüz. Bu birlikteliği sağlamamız gerekiyor. Özellikle genç arkadaşlarımızın katılımını bekliyoruz. Derneğimiz, 9 aydır bir proje kapsamında halk oyunları çalışmaları yürütüyor. Haberaks TV ile beraber 8 köyde unutulmuş mübadil yemeklerini çekeceğiz ve insanlara bu tatları hatırlacağız. Gönlümden geçen 30-40 bin üye sahibi olmak" diye konuştu. Konuşmanın ardından Başkan Özata, kazanın başına geçerek vatandaşlara etli pilav dağıttı. Etkinlik, halk oyunu gösterileri ve konserlerle devam etti.

Şükrü Berk ASKAR