Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), haziran ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Davut Altan Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, gündem maddeleri meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

FIRSATLARI DEĞERLENDİRECEĞİZ

Toplantıda konuşan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, haziran ayı içerisinde oda bünyesinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Murzioğlu, AB-Türkiye İş Köprülerinin Daha Fazla İşbirliği ve Anlayış Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi vesilesiyle Çek Ticaret Odası'yla ortaklık oluşturduklarını belirterek, "Biz bu proje ile istihdam ve ihracat hedeflerine yönelik çalışmalar gerçekleştireceğiz. Çekya ile dış ticaret hacmimizin geliştirilmesini hedefliyoruz. Bu hedefe yönelik olarak firmalarımızın uluslararasılaşmasına katkı verecek, profesyonel ihracat danışmanlığı hizmeti vereceğiz. İstihdama yönelik olarak da 40 kişinin dış ticaret uzmanı olarak yetiştirilmesi hususunda eğitim gerçekleştireceğiz. Çekya'da iş dünyasını ulusal düzeyde temsil eden en büyük yapı olan proje ortağımız Çek Ticaret Odası ile iş birliği altyapısı oluşturarak, Çekya ile iş birliği fırsatlarını değerlendireceğiz" diye konuştu.

REKORTMENLERE TEBRİK

Yerel girişimcilerin Avrupa'ya açılmasını hedeflediklerini vurgulayan Murzioğlu, "Niyetimiz, bu projeyle yereldeki girişimcilerimizin, Avrupa'ya açılmasına imkan sunmak. Samsun'da özellikle turizm alanında yatırım konusunda talebi olan Iraklı bir yatırımcı bizleri ziyaret etti. Şehrimizin potansiyelini, imkanlarını aktardık. Bağdat-Samsun arasında hafta 1 kez charter seferi düzenlediğini, şimdi bu uçuş sayısını ikiye çıkaracağını ifade etti" dedi. Murzioğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) İlk 1000 İhracatçı Raporu'nda yer alan Samsunlu firmaları tebrik ederek, "Ankete göre Samsun'dan tam dokuz firma yer aldı. Bu dokuz firmanın 2018 yılı toplam ihracatı 437.611.905,13 dolar, Samsun'un toplam ihracatı ise 646.982.200,35 olarak gerçekleşti. Bu onuru bizlere yaşatan tüm firmalarımız Yeşilyurt Demir Çelik, Sampa Otomotiv, Sürsan Su Ürünleri, Borsan Kablo, As Çelik, Özyılmaz Fındık ve Ulusoy Un'un yöneticilerini ve emekçilerini gönülden tebrik ediyorum" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR