Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkışının 100. yılı anısına, Tokat Turhal Kaymakamlığı tarafından şehit ailelerine yönelik Samsun gezisi düzenledi

Turhal Kaymakamlığı tarafından düzenlenen program kapsamında 50 şehit yakını, Batı Park Amazon Köyü, Samsunum 1 Gemisi ile deniz turu, Bandırma Vapuru ve Kurtuluş Yolu'nu ziyaret etti. Tokat Turhal Kaymakamlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Bürosu Sorumlusu Fatih Çalışıcı ve Turhal Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, gezi hakkında açıklamalarda bulundu.

BİRLİK VE BERABERLİK

Tokat Turhal Kaymakamlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Bürosu Sorumlusu Fatih Çalışıcı, 'Atatürk'ün Tokat'a gelişinin 100. Yılında, Turhal Kaymakamlığı olarak şehitlerimizin bizlere emaneti olan ve ilçemizde yaşayan şehit ailelerimizi, Milli Mücadele'nin başlangıcı olan Samsun'a getirmek istedik. İlçemizde yeni kurulan Turhal Şehit Aileleri Dayanışma Derneği ile birlikte gezimizi tamamladık. Bizleri Samsun'da ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz' dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Turhal Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç ise, '19 Mayıs 1919 Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkışının 100. yılı ve ayrıca 26 Haziran 1919 Atatürk'ün, Tokat'a gelişinin 100. Yılı dolayısıyla Turhal Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri için Samsun'a gezi düzenlendi. Amacımız şehit ailelerini manevi olarak yanlarında olmak ve kaynaşmasını sağlamaktı. Bu kapsamda Turhal Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Erdinç YILDIZ