AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Aksu, "Öyle bir ihanet ki; vatanı için ölmeye hazır bir milletin varlığından habersizce, milletine silah çevirecek kadar gözü dönmüş hainlerin; çoluk, çocuk, yaşlı, kadın demeden; tanklarla, helikopterlerle, uçaklarla saldırıya geçtiği bir darbe girişimi yaşadı Türkiye. Hala ilk günkü gibi hüzünlüyüz" ifadelerini kullandı.

ŞER ODAKLARI, BİZİ BIRAKMIYOR

Milli birlik vurgusu yapan Aksu, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin emir komuta zinciri dışında, çeşitli sınıflardan ve rütbelerden, Fetullahçı Terör Örgütü üyesi bir grup askerin başlattığı 15 Temmuz darbe girişimi başarıyla püskürtülmüştür. Türkiye tarihinde ilk defa, silahlı bir darbe teşebbüsü, bizzat millet tarafından engellenmiştir. Türkiye; demokrasi ve hukuk devletine olan bağlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Cenab-ı Hakk'a şükürler olsun ki, bizlere bu aşağılık girişime karşı muzaffer olmayı nasip eyledi, gururluyuz! Ancak bu demek değildir ki; hain şer odakları 15 Temmuz'dan sonra bizi rahat bıraktılar ya da bırakacaklar. İçte ve dışta bizi yıpratmak, diz çöktürmek için mücadeleye tüm hızıyla devam ediyorlar. Bir yandan haklı gerekçelerle edinmek istediğimiz hava savunma sistemlerini bahane ederek Türkiye'ye ekonomik operasyon denemeleri yapıyorlar, diğer yandan; özellikle Doğu ve Güneydoğu Bölgelerimizde hain terör örgütü PKK üzerinden kahraman Mehmetçiklerimize kurşun sıkarak bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Yetinmiyorlar; Irak ve Suriye'de, bir yandan YPG diğer yandan DAEŞ unsurlarını kullanarak Türkiye'yi zayıflatmaya ve etkisizleştirmeye çalışıyorlar. Alfabede harf bırakmadılar, türetilmemiş isim bırakmadılar. Ambalajı farklı, içeriği ve hedefi aynı irili ufaklı onlarca terör örgütü türeterek üzerimize geldiler, halen gelmeye devam ediyorlar" diye konuştu.

DÜNYA DÜŞMAN OLSA FARKETMEZ

Vatan aşkıyla yanıp tutuşan ve gerektiğinde şehadete tekbirler getirerek koşan büyük bir millet olduğumuzu belirten Aksu, "Oynanan tüm oyunların bilincindeyiz. Yılmadan, usanmadan mücadeleye devam edeceğiz. Dünya mazlumlarının umudu olmayı sürdüreceğiz. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde; 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine koşar adım ilerleyeceğiz. Kıymetli Samsunlular, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümünde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği üzere; bu ülkeyi hedef alan irili ufaklı tüm şer güçlerine karşı tekraren ve haykırarak ilan ediyoruz ki: 'Başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. Devletimizi yıkamayacaksınız. Ezanlarımızı susturamayacaksınız. Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz. Bu halka boyunduruk vuramayacaksınız'. Şehadete yürüyen kıymetli vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, şükranlarımı sunuyorum. Millet olarak ortaya koyduğumuz mübarek direnişi saygıyla selamlıyor; Samsunlu hemşerilerimizin ve aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.