ESKİYE DÖNÜŞ OLACAK

Efsane başkan İsmail Uyanık'ın Samsunspor'a geri dönmesiyle başlatılan süreçte Kırmızı-Beyazlılarda büyük değişimler yaşanıyor. 'Altyapı ve tesisleşmeye olmazsa olmaz' gözüyle bakılan Samsunspor'da Teknik Menajer Yücel Uyar, altyapıyla ilgili hedeflerini anlattı. Yarın için bugün sloganıyla yola çıktıklarını belirten Uyar, "Samsunspor Süper Lig'de oynadığı yıllarda, altyapısı oyuncu yetiştiren ve Türk futboluna yıldız oyuncular sunan bir kulüptü. Samsunspor, Ercan, Ertuğrul, Celil, Serkan, Cenk, İlhan gibi birçok yıldız oyuncuyu Türk futboluna kazandırmıştır. O yıllarda profesyonel oyuncu kadrosunda 10-13 Samsunlu futbolcu ya da Samsunspor'da yıldızı parlamış futbolcular vardı" dedi.

POTANSİYEL HAREKETE GEÇECEK

Uyar, "Bugün maalesef TFF 2. Ligde oynamamıza rağmen profesyonel kadromuzda Ercan, Furkan, Enes, Canberk olmak üzere sadece 4 Samsunlu oyuncu bulunmaktadır. O günlerde altyapıda rakiplerimiz Gençlerbirliği, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor gibi takımlar iken bugün bölgesel ligde oynuyoruz. Başkanımız İsmail Uyanık'ın vizyonu ile; Yılport Samsunspor olarak futbol akademimizi kurmak, Samsun ili ve çevresinde var olan potansiyeli harekete geçirmek istiyoruz. Başkanımız bunun ilk adımı olarak geçen sezon başında bütün amatör kulüplerin vize bedellerini ödeyerek Samsun amatör kulüplerinin bizim için ne kadar önemli olduğunu göstermiştir"ifadelerini kullandı.

GENK KULÜBÜ İŞBİRLİĞİ

Yücel Uyar, "Ayrıca bu yıl amatör kulüpler ve Samsunspor arasında yapılan protokol ile profesyonel olabilecek genç oyuncuların önceliğinin Samsunspor olması adına önemli bir sözleşme imzalanmıştır. Böylece elit genç oyuncuların Samsunda kalarak Samsunspor' a kazandırılmaları sağlanmış olacak ve terse göç önlenmiş olacak. Ayrıca hayata geçirilmesi planlanan Samsunspor Futbol Akademisi Tesislerinin bütün amatör takımlarımızın faydalanabileceği şekilde dizayn edilmesi planlanmaktadır. Bunun için Samsunspor Kulübü, Avrupa'nın en çok yıldız oyuncu üreten Belçika'nın Genk kulübüyle eğitim işbirliği anlaşması yapmıştır" diye konuştu.

ALTYAPIDA YENİ YAPILANMA

Uyar, "Bütün bunları dikkate alarak yeniden planlama yapma ihtiyacı doğmuştur. 31 Mayıs 2019 tarihinde Samsunspor alt yapısında çalışan bütün antrenörlerimizin sözleşmeleri bitmiştir. Profesyonel takımların altyapısında antrenörlük belgeleri yetmediğinden dolayı sözleşme yapamayan çalışan arkadaşlarımız Gökhan Sultan Yıldız, Ali Osman Yılmaz ve Emir Ateş'e hizmetlerinden dolayı teşekkür edilmiştir; belgelerini ve eğitimlerini tamamladıklarında kapımız onlara her zaman açık olacaktır. Ayrıca Bülent Çelik, Hakan Niş, Polat Canpolat ve Muzaffer Türkdönmez'e hizmetlerinden dolayı teşekkür edilmiş yeni sezonda kendileriyle sözleşme yenilenmeyeceği iletilmiştir" dedi.