Turizmciler ve sanayiciler, Kurban Bayramı tatili konusunda ayrıştı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, bayram tatilinin kaç gün olacağı hakkında tartışmalar başladı. Herkesin merakla beklediği Kurban Bayramı tatili, 11-14 Ağustos arasında. Eğer 15-16 Ağustos tarihleri tatile dahil edilirse Kurban Bayramı 9 güne çıkacak. Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün yapılarak, turizme büyük katkı sağladığını ifade eden turizmciler, hükümetten Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olmasını talep ediyor. Sanayiciler ise Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasına karşı çıkarak, tatil yerine üretim olması gerektiğini savundu.

HAREKETLİLİK SAĞLAYACAK

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, Kurban Bayramı tatilinin, Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi 9 gün olarak açıklanmasını bekledikleri ifade ederek, 'Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu ve turizme büyük katkı sağladı. Kurban Bayramı tatilinin de uzun olması turizmde hareketlilik sağlayacaktır. Samsun'da bu sezon turist sayısında hareketlilik yaşanıyor. Tatilin 9 günlük olmasıyla bu sayı daha da artacaktır. Uzun tatiller, ilimize gelen ziyaretçi sayısını artırıyor. Bu anlamda 9 günlük tatil, turizmcilere avantaj sağlayacak' diye konuştu.

TATİLE DEĞİL, ÇALIŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR

Tatillerin uzatılmasına sıcak bakmadıklarını ifade eden Samsun Genç İş Adamları Derneği (SAMGİAD) Başkanı Savaş Gömeç, 'Türkiye ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiriyor. Tatile değil, çalışmaya ihtiyacımız var. Piyasaların durgun ve sakin olduğu bir dönemde tatilin 9 gün olmasında ciddi problemler yaşarız. Uzun süreli tatillerde üretim kesintiye uğruyor. Üretmemiz gereken bir süreçteyiz. İşlerimizi geliştirmemize çok ihtiyaç var. İş dünyası olarak 9 gün tatil birleştirmelerine hiçbir zaman sıcak bakmıyoruz' dedi.

YILDA 151 GÜN İZİN

Her fırsatta tatil söylemine sarıldığımız ülkemiz aslında çalışanlar için bir tatil cenneti niteliğinde 2019 yılında memurlar, 104 gün hafta sonu tatili, hafta sonuna denk gelmeyen dini ve resmi bayram günlerini de eklediğinde ise 121 gün tatil yapıyor. 30 gün yıllık izni olan bir memur, yılda toplam 151 gün izin yapmış oluyor. 365 gün olan bir yılda, memurlar toplam 151 gün izin yaparken, 214 gün ise çalışıyor.

Erdinç YILDIZ/ özel haber