Samsun'un ilk özel hastanesi olma özelliğini taşıyan Büyük Anadolu Hastaneleri, İstiklal Caddesi'nde bulunan Çiftlik Büyük Anadolu Hastanesi, İstasyon Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki yeni hizmet binasına taşınıyor. 156 yatak kapasiteli olan ve 6 ameliyat salonu bulunan Samsun Büyük Anadolu Hastanelerinin İstasyon Mahallesi'ndeki yeni hizmet binası, Sağlık Bakanlığından gelecek onayın ardından yakın zamanda hizmete başlayacak. İlk lansman toplantısında konuşma yapan Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Esen, 'Büyük emekler sonucu açtığımız yeni hizmet binamızda olmak, bizi hem heyecanlandırıyor hem de gururlandırıyor. Yeni hizmet binamızın Samsun'a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

MEYDAN HASTANESİ HİZMETİNİ SÜRDÜRECEK

Samsun'un ilk özel hastanesinin Büyük Anadolu Hastanesi olduğunu ifade eden Büyük Anadolu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Yakup Yönten, 'Türkiye'de de 3'üncü sırada yer alıyoruz. Çiftlik hastanemizin ruhsatını, yeni binamıza taşıyoruz. Şu anda ruhsatımızın Samsun tarafı bitti. İnşallah birkaç gün içerisinde de bakanlıktan yazı gelecek ve faaliyetimize başlayacağız. Meydan hastanemiz ise faaliyetine devam ediyor. Meydan ve yeni hastanemiz ile birlikte toplam 200 yataklı, 9 ameliyat salonu, 16 bin metrekare kapalı alan, 60 hekim kadrosu ve 700 çalışanıyla birlikte hizmet verecektir. Yıllık 300 bin hastaya ayakta hizmet, 10 bin ameliyatımız mevcuttur. Son 5 yılda geliştirdiğimiz uluslararası hasta sağlık turizmiyle 81 ilden ve 28 ülkeden hastalarımız geliyor. Ekonomik olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz günlerde biz kendimize, sektörümüze ve Samsun halkına inandığımız için yatırımızı gerçekleştirdik. Bu, Samsun'da istihdam demektir. Binanın tamamlanmasında yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. 6 lansman toplantısı düzenleyeceğiz. İlk toplantımızı basınla gerçekleştirmek istedik' dedi.

İLKLERİN HASTANESİ

Büyük Anadolu olarak bazı ayrıcalıklarının olduğunu ifade eden Yönten, 'Kuruluşundan beri hekim olan bir aile kadrosuyla hastanemizi yönetiyoruz. Yerli ve milliyiz, arkamızda fonlar yok. İnsan ve kalite odaklı çalışıyoruz. Maksimum hasta memnuniyetini önemsiyoruz. Hastalarımıza bir 'alo' kadar yakınız. 'Sağlık Turizmi Yetki Belgesi'ni alan ilk özel hastaneyiz. Sıfır Atık Projesine destek veriyoruz. Yeni binamıza taşınırken fiyat politikamızda herhangi bir değişiklik gerçekleştirmiyoruz. Evde bakım hizmetlerini şekillendiriyoruz. Yeni binamızdaki MR cihazı, Türkiye'ye ilk giren MR cihazlarındandır' diye konuştu. Konuşmanın ardından basın mensuplarına yeni hastane binası gezdirildi ve bölümler hakkında bilgiler verildi. Fotoğraf çekimi ile lansman toplantısı sona erdi.

Erdinç YILDIZ