Atakum Belediyesi Meclisi Ağustos ayı 14. birleşimi 1. oturumuna ait toplantı, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci başkanlığında, Atakum Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. Mecliste görüşülen 5 gündem maddesinin dışında gündeme ek olarak 7 önerge teklif edildi. Teklif edilen 7 önerge oybirliği ile gündem maddesi olarak kabul edildi. Toplamda 12 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste tüm maddeler oybirliği ile ilgili komisyonlara havale edildi. Komisyona havale edilen ilgili maddelerde, belediye tesislerinde üniversite öğrencilerine, şehit yakınları ve gazilere indirim yapılması teklifi, geçtiğimiz günlerde şehit düşen Binbaşı Zafer Akkuş'un ilçede adının yaşatılması teklifi, park adı değişikliği teklifi, kadro değişikliği teklifi, süresi dolacak olan temizlik ihalesinin yeniden yapılması teklifi ve nikah ücret tarifesinin değişikliği teklifi ve diğer maddeler oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi. Komisyonlar toplantısını bugün saat 14.00'de aynı salonda gerçekleştirilecek.

AK PARTİ SORDU

Meclis sonunda söz alan Atakum Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Recep Kemal Certel, Başkan Deveci'ye, 'CHP Atakum ilçe başkanı, belediyenin avukatı mıdır? Eğer avukatı ise bu etik midir? Gündemi meşgul eden taciz olayındaki kişi resmiyette belediyenin müdürü olmayabilir ama bazı deliller bu kişinin cenaze işleri müdürü olduğunu ve bu vasfı kullandığını ve masasına bu şekilde isimlik koyduğunu söylüyor. Bu kişi şoför kadrosunda olsa bile siz göreve geldikten sonra müdürlük vasfı verdiyseniz burada sizin de sorununuz çıkıyor. Geçen hafta belediye önünde bir olay gerçekleşti. Orada toplanan vatandaşlara bir konuşma gerçekleştirdiniz. Belediyenin hangi konusu olursa olsun bu tür gündeme getirilmesi doğru değil. Belediye başkanına sahip çıkılmak gerekiyorsa hep beraber sahip çıkalım, meclis olarak. Borçlarla ilgili devam eden yasal süreçler var. Vatandaşın meydana inmesi, farklı riskler barındırıyor. Etki ve tepki ortaya çıktığından size de olumsuz yön verebilir' sorularını sordu.

HİÇBİR ŞEY GİZLEMEM

Certel'in sorularını cevaplandıran Başkan Deveci, 'Ben Atakumlardan hiçbir şey gizlemem. Öyle bir destek yapıldı. Aşağıya inmeye tereddüt ettim. İçinde yanlış da var doğru da. Ama demokrasilerde buna benzer eylem olur. Bunu anlayışla karşılamamız gerekir. Herkesin görüşünü, eleştirisini almalıyız. Kamuoyunda yansımaları oldu. Taciz olayında bulunan kişi daha önce ne görev verilmişse o görevi devam ettiriyor. O şahsı sadece şoför olarak biliyorum. Ben müdür atamadım, hangi görevi varsa onu yapıyor. 4,5 aydır belediyeye giriyorum çıkıyorum, öyle bir tabela görmedim. Buralara takılmayın, bana güvenin. Kim olursa olsun üzerine giderim. Arkadaş işçiymiş, toplu sözleşmesini çıkardım, soruşturması yapılacak. Benim verdiğim vekalet ile belediyeyi karşılıksız temsil ediyorlar. Sözleşme yapmada fırsat bulamadık, yakın zamanda yapacağız' ifadelerinde bulundu.

ZORU ŞEÇİYORUM

Her şeyi şeffaf yapmaya çalıştığını ifade eden Başkan Cemil Deveci, 'Atakum Belediyesinde 600'ün üzerinde fazla çalışan var. Sesimi çıkarmıyorum. Onların maaşlarını ödemek için gece gündüz gayret gösteriyoruz. Oralardan bir şey çıkarmaya çalışmayın. Ben tüm gücümle, gece uyumamak adına bu sıkıntıda 600 kişiye daha sıkıntı vermek istemiyorum. Ben 600 kişi eksiğiyle, bu mevcut bütçeyle, hiçbir şey satmadan Atakum'u paşa gibi yönetirim ama yapmıyorum işin zorunu seçiyorum. Sizde zorunu seçin. Birbirimize güvenelim. Ben çok samimiyim, herkesle her şeyi tartışarak, herkesin onayını almak istiyorum. Sizinle birlikte bu kenti şeffaf şekilde yönetmek istiyorum. Gizlisi kapaklısı yok. Benim kararlarımın altında bir şey aramayın ne olur' diye konuştu.

Erdinç YILDIZ