Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Örgütü, son dönemde sıkça gündeme gelen denize kanalizasyon akıtılması konusuyla ilgili basın açıklaması düzenledi. CHP İl Başkan Yardımcısı Şükrü Kumbasar, Samsun Valiliğine, İl Hıfzıssıhha Kurulu ile İl Mahalli Çevre Kurulunun acil olarak toplanması talebinde bulunduklarını söyledi.

MAVİ BAYRAKLAR KALDIRILDI

Kumbasar, SASKİ tarafından içme suyuna fahiş zam yapıldığını belirterek, "Zam yapma konusunda çok becerikli ve atik olan Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentin kanalizasyonunu yönetmekten acziyet içinde. Samsun'u turizm kenti yapma iddiası ile yönetime gelenler ilk yüz günlük icraatları ile en turistik ziyaret noktalarımız olan liman içi ve Atakum sahillerini kanalizasyon atıklarıyla doldurarak turizm konusunda ne kadar iddialı olduklarını ortaya koydular. SASKİ tarafından kent merkezindeki kanalizasyon hatlarından ve arıtma sistemlerinden, yağmur kanallarına, sahillere, denizimize ve Mert Irmağına kanalizasyon ve arıtma suları boşaltılmaktadır. Atakum ilçemizde SASKİ tarafından denize akıtılan kanalizasyon nedeniyle plajlarda bulunan mavi bayrakların kaldırıldığı bilinmektedir" ifadelerini kullandı.

İTHAL BÜROKRATLAR SAMSUN'U TANIMIYOR

SASKİ'ye yeni yapılan atamaları da eleştiren Kumbasar, "SASKİ'nin; Samsun'u tanımayan, Samsun halkına gönül bağı olmayan yukarıdan atanan ithal bürokratlarının beceriksizliği, iş bilmezliği ve sorumsuzluğu nedeniyle, denize, plajlara ve ırmaklara kanalizasyon ya da atık su boşaltılması, çevre kirliliğinin yanı sıra halkın sağlığını tehlikeye sokuyor. Atakum sahili Samsun'daki tüm ilçelere ve çevre illere hizmet veriyor. Samsun halkının sağlığının korunması amacıyla Samsun Valiliğine resmi başvuruda bulunduk. CHP Samsun İl Yönetimi olarak, Samsun Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu ile İl Mahalli Çevre Kurulunun acil olarak toplanması talebinde bulunduk. Gerekli yasal işlemlerin takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

Şükrü Berk ASKAR