AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, fındık üreticisine uyarıda bulunarak "fındığınızı hemen pazara indirmeyin" dedi.

Çarşamba'da Göl Restoran'daki bayramlaşma programında konuşan Köktaş, TMO'nun fındık hasadından sonra fındık alımına başlayacağını söyledi.

ÜRETİCİMİZİN YANINDA OLDUK

"Ziraat odası başkanlarımız Mecliste misafirimiz oldu ve kendileri ile fındık fiyatları ile ilgili görüşmelerde bulunduk." diyen Köktaş, şunları dile getirdi:

"Yaptığımız görüşmelerin sonucunda Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ile fındık fiyatı üzerine bir çalışma gerçekleştirdik ve yaptığımız çalışmaları bir sonuç bildirgesi ile Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sunduk. Kendisi de yaptığı incelemeler sonucunda fındık fiyatlarını Giresun kalite fındık 17, levant fındık 16,5 lira olarak açıkladı. Fındık hasadından sonra Toprak Mahsulleri Ofisi de fındık alımı yapacak. Biz her zaman üreticimizin yanında olduk. Ben üreticimizin zararına olacak her şeyin karşısında durdum."

HEMEN PAZARA İNDİRMEYİN

Üreticiye fındığı hemen pazar indirmemesi uyarısında bulunan Köktaş, şunları dile getirdi:

"Fındık fiyatı umarım üreticimizi memnun etmiştir. Ben bundan önceki her programımda söyledim ve yineliyorum; üreticimizden isteğim fındığını hemen pazara indirmesin, çünkü bu sefer tüccarın elinde fındığını istediği fiyattan veremez ve mağdur olur. Dünya geneline baktığımızda fındık üretimi yapan diğer ülkelere baktığımızda beklenen rekolte yok ve bizim ülkemizde var. Bu da fındığımızın ihracatından daha yüksek para kazanacağımızı gösteriyor. Bunun için de üreticimizin de pazara indirirken hesabını yaparak indirmesi gerekiyor. Ben bu vesile ile tüm hemşerilerimizin Kurban Bayramı'nı kutluyor, fındık hasadının hayırlı geçmesini temenni ediyorum."