Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), CHP İl Başkanı Dr. Mehmet Kundak, İlçe Başkanı Ali Çelebi ve önceki dönemde ilçe başkanlığı yapan Gürsel Ersoy sel felaketinin yaşandığı Salıpazarı ilçesinde incelemelerde bulundu. CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve beraberindeki heyet çarşı içerisinde selden etkilenen Salıpazarı Devlet Hastanesini, çarşı esnafını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Vekil Zeybek ve beraberindekiler hayatını kaybeden vatandaşların evini ziyaret ederek taziye ziyaretinde bulundu.

ÜRETİCİNİN KAYBI TELAFİ EDİLSİN

Sel bölgesinde açıklamalarda bulunan Milletvekili Zeybek, 'Bölgemizde bu yıl peş, peşe yaşanan sel felaketinin büyük maddi hasarların yanında can kayıplarının olması üzüntümüzü artırmıştır. Heyelan ve sel felaketinde hayatlarını kaybeden yurttaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Bu acılı günde vatandaşlarımızın acılarını paylaşırken devletin tüm imkanlarının bölge insanımızın yaralarının sarılmasında yanlarında görmek istiyoruz. Bölgede yaşanan sel felaketi sebebiyle fındık üreticilerinin büyük kayıpları olacağını tahmin ediyoruz. En kısa zamanda uzmanların bölgede gerekli incelemeleri yaparak üreticinin kayıplarının telafi edilmesi gerekmektedir' dedi.

DERS ÇIKARILSIN

Tedbirler zamanında alınması gerektiğini ifade eden Zeybek, 'Dere yataklarına yapılmış olan yapıların hızla yıkılması, dere yataklarının doğal akışı ile oynanmaması ve temizlenmesi, yeni drenaj kanallarının yapılması sel felaketinin vereceği zararları azaltacaktır. Felaketlerden mutlaka bazı dersler çıkarmak gerekir ve duruma göre önlemler almak zorunluluktur. Felaketlerden ders çıkarmayan yöneticiler her dönem vatandaşların zarar görmelerine sebep olurlar' ifadelerini kullandı.