İlkadım ilçesi Gazi Caddesi Eski Konak Sineması önünde toplanan bir grup kadın ellerinde 'Ölmek istemiyorum', 'Sessiz kalmıyoruz' yazılı dövizlerle boşandığı eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut ve kadın cinayetlerini protesto etti, ardından basın açıklaması düzenledi. Açıklanmaya yoldan geçenler de alkışlarla destek verdi.

KADINLAR YAŞAMAK İSTİYOR

Emine Bulut ve öldürülen tüm kadınlar için toplandıklarını ifade eden Kadın Meclisleri adına konuşan İrem Yılmaz, 'Bunları kadına reva görenler utansın. Yetkisi olup, kadın cinayetlerini durdurmak için kılını kıpırdatmayanlara; Emine'nin 'ölmek istemiyorum' sözlerini hiçbir zaman unutturmayacağız. Kadınlara reva görülen şiddet en ağır, en vahşi biçimiyle maalesef bir kez daha karşımızda. Bu ülkede kadınlar yaşamak istiyor. En temel hakkı olan yaşamlarını istiyor. Peki devlet ne yapıyor? Kadınlar öldürülürken yetkililer daha neyi bekliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Emine öldürüldükten sonra 'sıfır tolerans' anlayışıyla davaya müdahil olacağız diyerek bu işin içinden sıyrılamaz. Sıfır tolerans politikasını tamı tamına uygulayacaksınız ya da o koltuklarda oturmayacaksınız' diye konuştu.

DÖNÜM NOKTASI OLSUN

Kadın Meclisleri adına konuşan Buse Kızıldemir da, 'Yıllardır söyledik, mücadelesini verdik. Elbette ki mücadeleye devam edeceğiz. Artık hükümette kadın cinayetlerini durdurmak için siyasi iradesini ortaya koymalıdır. Kadın cinayetlerinin reçetesi eşitliktir. İstanbul sözleşmesi ve 6284 sayılı koruma kanunu etkin bir biçimde uygulanmalıdır. Özgecan'ın öldürülmesi kadınların mücadelesi için bir dönüm noktası olduysa, Emine'nin öldürülmesi de kadın cinayetlerinin son bulmasında bir dönüm noktası olsun. Mücadelemizde tüm kadınların hesabını soracağız. Kadın cinayetlerini durduracağız' ifadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından grup, 5 dakika oturma eylemi gerçekleştirerek, alkış ve ıslıkla kadın cinayetlerini protesto etti.

Erdinç YILDIZ