Cuma günü gerçekleşen Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Atakum ilçesi Adnan Menderes Bulvarı sahilindeki atık su terfi tesisinden denize bir miktar 'atık su' akıtıldığını ifade ederek, 'Akıtılan miktar inanın geçmiş yılların en azı. Geçmiş yıllarda bu dönemden çok çok fazla akıtıldı. Tam sayısıyla, dakikasıyla bildirilmesi için talimat verdim' demişti. Konuyu değerlendiren Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ ise Samsun halkına doğru bilgi vermeyen bürokratların Başkan Demir'i yanılttığını ifade etti.

HALK NİYE UYARILMADI

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Özdağ, 'Bu açıklama sonrası 3 soru akıllara geliyor. İlk olarak sayın başkan pompanın değiştirilmesi için kalan suyun boşaltılması gerektiğini ifade etti ama işin uzmanına sorduğumuzda arızanın onarımı için suyun tahliyesine gerek olmadığını ifade ettiler. Vinç yardımıyla kaldırıp, pompanın tamir edilebileceğini belirttiler. Başkan Demir'i bürokratları yanıltıyor. İkincisi asıl olan pompa bozuk olduğu için yedek pompa çalışıyordu. Önemli nokta asıl ve yedek aynı anda arıza da olması. Yedek çalışırken neden asıl pompa düzeltilmedi. İkisi de bozuldu neden SASKİ görevini zamanında yapmadı. Zamanında motorların bakımı yapılmayanlar hakkında işlem yapılacak mı? Son olarak kanalizasyon denize akıtılırken neden o anda denize giren Samsun halkı neden uyarılmadı? Samsun halkının sağlığı ile neden oynandı. Bu sorumsuzluk değil mi? Olayın azlığından, çokluğundan ziyade yapılma biçimidir. Gündüz vakti, yazın ve insanların denize girdiği bir saate niçin Samsun halkı bilgilendirilmeden bu işlem yapıldı. Böyle bir şey olur mu?' ifadelerini kullandı.

GÜVENİMİZİ SARSTILAR

Basında çıkan haberler üzerine SASKİ'nin açıklamasının kamuoyunu yanılttığını ifade eden Özdağ, 'Samsun halkına doğru bilgi vermeyen bürokratlarla ilgili Sayın Başkan Mustafa Demir işlem yapmayı düşünüyor mu? Biz işin bu tarafıyla ilgileniyoruz. Bir gün sürdüğü söyleniyor, bir gün kısa bir süre midir? 9 Eylül tarihindeki Büyükşehir Belediye Meclisinde akıtılan dakika ve akıtılan metreküp sayısı ile ilgili bilgi vereceğini ifade etti başkan. Aynı bürokratlardan aldığı bilgiyi Samsun halkına verecek. Biz nasıl güveneceğiz bu bürokratlara, bizi yanıltmayacaklarını nasıl bileceğiz. Güvenimizi sarstılar, verdikleri bilgilere gözü kapalı inanamıyoruz. Samsun'u kötüleyenler bu haberi yapanlar mıdır, yoksa halkın denize girdiği anda Samsun plajını kanalizasyona bulayanlar mı ihanet ediyor. Gözümüzü kapatınca, burnumuzu tıkayınca mı Samsun'u seviyoruz. Sayın başkan liman içiyle ilgili neden bir şey söylemedi. Limanın içini de kanalizasyonla doldurdular' şeklinde konuştu.

Erdinç YILDIZ