Medicana International Samsun Hastanesi, dünyanın her yerinden hasta kabul etmeye devam ediyor. Azerbaycan, Irak ve Amerika'dan gelen 3 hasta, ülkelerine kilometrelerce uzaklıktaki Medicana International Samsun Hastanesi'ni tercih etti. Medicana International Samsun Hastanesi Obezite ve Metabolik Cerrahi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Kerim Güzel'in gerçekleştirdiği operasyonla 5 gün içerisinde sağlığına kavuşan hastalar, taburcu edilerek memleketlerine döndü. Hastanenin birinci sınıf hastane olduğunun altını çizen hastalar, sağlıklarına Samsun'da kavuştuklarını dile getirdi. Dr. Öğr. Üyesi Kerim Güzel ve yabancı uyruklu 3 hasta tedavi hakkında açıklamalarda bulundu.

ULUSLARARASI BİR KLİNİK

Medicana International Samsun Hastanesi'nin dünyanın her yerinden hasta kabul ettiğini ifade eden Obezite ve Metabolik Cerrahi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Kerim Güzel , 'Özellikle Tip 2 şeker hastalığının cerrahi tedavisi anlamında Balkanlardan, Avrupa'dan, Amerikan'dan, kardeş ülke Azerbaycan'dan, Irak'tan ve tüm ülkelerden Samsun'a hasta kabul ediyoruz. Metabolik cerrahi ameliyatları, obezite cerrahisi güvenli ellerde, deneyimli merkezler çok düşük komplikasyon oranıyla uygulanabilecek bir cerrahi yöntemdir. Bu yüzden hastanemiz tam donanımlı bir hastanedir ve şuanda yaptığımız ameliyatlarda da dünyanın her yerinden hasta kabul ettik. Tip 2 diyabet için yapılan metabolik cerrahi ameliyatlarının başarısı yüksektir. Uygun hastayı seçersek, hastanın insülin ve ilaçtan kurtulması ve şeker hastalığının yol açacağı ikincil problemlerden kurtulması için hastaya yeni bir yaşam cerrahi tedavilerdir' dedi.

ŞEKER HASTALIĞINDAN KURTULUN

5 gün içerisinde Azerbaycan, Irak ve Amerika'dan gelen hastalarını tedavi ederek taburcu ettiklerini ifade eden Doktor Güzel, 'Dünyanın tüm insanlarını burada kucaklamaktan mutluluk duyuyoruz. İki devlet tek bir millet olarak Azerbaycanlıları burada görmekten çok mutlu olduk. Şeker hastalığı sinsi giden bir hastalık. Tüm sistemi etkiliyor. Bütün tedaviler denendi ve sonuç alınamadıysa metabolik cerrahi ameliyatları şeker hastalıkları için bir kurtuluş şansı sunuyor. Samsun sağlık kenti. Diğer bir hastamız ise Amerika'dan geldi. Bize obezite cerrahisi için başvurdu. Ailesiyle birlikte geldi. Diğer güzelliği ise Samsun'umuzun tanıtımına katkı sağlıyoruz. Üçüncü hasta ise Irak Bağdat'tan geldi. Kendisi bize TİP2 diyabet obezite rahatsızlığı için başvurdu. Metabolik cerrahi tedavisi uyguladık ve kendisini taburcu edeceğiz. Klinikten her ülkeden bir hasta var. Tedavi için ülkemizi ve özellikle Samsun'u tercih etmeleri bizi mutlu ediyor. Samsun bir sağlık kenti. Modern tıbbın en iyi uygulandığı illerden bir tanesi' şeklinde konuştu.

HASTALIKTAN KURTULDUM

Azerbaycan'dan tedavi için Medicana International Samsun Hastanesi'ni seçtiğini ifade eden Cavanşir Piriyev, '2001 yılından beri şeker hastasıyım. 2014 yılına kadar ilaçlarla mücadele ediyordum. 2014 yılından sonra ise Moskova'da insülin yazdılar. 2019 yılına kadar insülin kullandım. Sonra kardeş ülke Türkiye'ye geldim. Oğlum Samsun'da okuyor. Duydum ki, Medicana International Samsun Hastanesi'nde şeker hastalığı iyileştiriliyor. Kerim hoca ile tanıştım ve ameliyat oldum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Artık şeker hastalığından kurtuldum. Özümde şeker hissetmiyorum. Kerim hocaya çok teşekkür ediyorum' dedi.

AMERİKA'DA GÜVENEMEDİM

Amerikan'dan tedavi için Medicana International Samsun Hastanesi'ne geldiğini ve olumlu sonuç aldığını ifade eden Drilon Neci, 'Çok başarılı bir operasyon geçirdim. Zaten bilerek Doktor Kerim hocaya geldim. Medicana'ya ve Kerim hocaya teşekkür ederim. Amerika'da birkaç yerde bu operasyonun yapıldığını duydum ama güvenemedim. Doktor Kerim beye güvendiğimden dolayı Samsun'a geldim' ifadelerine yer verdi.

HASTANE 1. SINIF

Irak Bağdat'ta bir hastanede müdür ve aynı zamanda Üroloji Uzmanı olarak görev yapan Wisam Abdullatıf Jasım Ne ise, 'Medicana International Samsun Hastanesi'nde karşılama öncelikle çok iyiydi. Yapılan bütün tetkiklerde çok memnun kaldım. Doktor Kerim beyle de muhabbetim vardı. Üst düzey bir memnuniyet ile hastaneden ayrılıyorum. Hastane birinci sınıf bir hastane ve bu hastanenin bütün dünyaya tanıtılması lazım. Doktor olmam sebebiyle hastanedeki operasyonları canlı izlemiştim ve buradaki yüksek kaliteye şahit olmuştum, bu yüzden bu hastaneyi seçtim' şeklinde konuştu.

Erdinç YILDIZ