Samsun'un Çarşamba ilçesinde AK Parti İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş,, "Çarşamba, Salıpazarı, Ayvacık, Terme bölgelerinde aşırı yağıştan dolayı oluşan sel felaketinden ötürü bir kez daha hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Salıpazarı'nda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. İki kardeşimizi kaybetmenin hüznü içerisindeyiz. Mekanları cennet olsun' diye konuştu.

İSTİŞARE İÇİNDE OLACAĞIZ

Milletvekili Köktaş, 'Yaşanan sel felaketinin ertesi gününde bölgemizde incelemelerde bulunarak gerekli bilgileri ilgili kurumlarla paylaştık. Çarşamba'nın da kısmi bölgelerinde sel olayıyla karşılaştık. Çiftçilerimiz ciddi hasarlarla karşı karşıya oldukları gibi, yollarda köprülerde ciddi tahribatlar olduğunu da gördük. Bu zarar ve tahribatın yaralarının sarılması adına raporlar hazırlıyor, bizler de bunun takipçisi olarak ilgili kurumlarla istişare içinde olacağız. Cenab-ı Allah daha büyük afetlerden hepimizi, ülkemizi tüm Müslümanları korusun' ifadelerini kullandı.

KUTLU DAVANIN ADI

AK Parti'nin 18 yaşına ulaştığını ifade eden Köktaş, '14 Ağustos 2001'de kurulan AK Parti, bu süreçte 28 Eylül 2001 tarihinde de Samsun'da il teşkilatını kurdu. Daha sonra ilçelerde örgütlendik. Bu dava, milletin mutluluğuyla mutlu olan, milletinin derdiyle dertlenen, başta Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün teşkilatlarının kutlu yürüyüşü, kutlu davasıdır. AK Parti milletimizden aldığı yetki ve hayır duaları ile Türkiye'ye büyük eserler, büyük hizmetler kazandırmıştır, kazandırmaya da Allah'ın izniyle devam edecektir. Cenab-ı Allah birliğimizi kardeşliğimiz bozmasın. Ülkemiz için canını seve seve veren bütün kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Gazilerimize Allah'tan şifa diliyorum. Hepinizi saygı, sevgi, hürmetle selamlıyorum' şeklinde konuştu.

ARTIK TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı da Salıpazarı ve Terme'de yaşayan selde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Kırcalı, "Su baskınlarını temelinden çözmek için milletvekilleri olarak çakışmalar yapacağız. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Cumhurbaşkanımızın yaptıklarını nesillere anlatmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

İLETİŞİM HALİNDEYİZ

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ise bir başkan yardımcısı belirlediklerini, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve milletvekilleri ile iletişim halinde çalıştıklarını anlattı.

TÜRK MİLLETİ İÇİN ZAFER DOLU BİR AY

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Ağustos ayı Türk milleti için zaferlerle dolu bir aydır. Seçimleri Çarşamba'da iftihar edeceğimiz bir tabloyla, yüzde 75 oy oranı ile tamamladık. Bu yolculukta kılcal damarlarda görev yapan mahalle başkanlarımızı tebrik ediyorum." diye konuştu.

TÜRKİYE'DE İLK BEŞE GİRDİK

AK Parti İlçe Başkanı Taner Özden de son yerel seçimlerde ilçede alınan oy oranı ile Türkiye'de ilk beşe girdiklerini belirterek, teşkilat çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Toplantıya Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk ile partinin mahalle başkanları, belediye meclis üyeleri ve kadın kolları temsilcileri katıldı.