Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, yaygın basında kendisi ve belediyeyle ilgili çıkan haberler ve gazeteci Fatih Portakal'ın konuyla ilgili paylaşımda bulunması üzerine açıklamalarda bulundu. Deveci, verdiği demeçlerin bir kısmının kesilerek haber yapıldığını belirterek, "Ben kasten hiçbir yanlış yapmam. Koca bir yolsuzluk dosyası ve büyük bir gücü karşıma alarak kamunun ve Atakumluların hakkını savunuyorum. Küçük bir güçle mücadele etmiyoruz. Herkesin bana destek olması gerekir" ifadelerini kullandı.

FATİH PORTAKAL'IN PROGRAMINA ÇIKMAYA HAZIRIM

Deveci, göreve geldiği günden bu yana, belediyeyi kamu zararına uğrattığının ispat edilmesi halinde istifa edeceğini belirterek, "Geride bıraktığım 5 ayda ve önümde bulunan süreçte bir kuruşluk kamu zararımı bulan önüme getirsin, istifa ederim. Kamudan bir şey kaçıran başkan, meclis toplantılarını canlı yayınlar mı? Herkesin hakkını savunuyorum. Samsun'da çocuğunun geleceğini düşünen herkes hem beni desteklemeli, hem de beni denetlemeli. Böyle bir siyasetçi daha bulsunlar, görevimi ona bırakıp gidiyorum. Ben Samsun'un dürüst sesiyim. Yanlışlıklar olur, düzeltilir. Fakat benim kasten asla bir yanlışım olmaz" şeklinde konuştu. Başkan Deveci, sosyal medya üzerinden kendisini eleştiren gazeteci Fatih Portakal'ın programına çıkmaya da hazır olduğunu söyleyerek, "Fatih Portakal elindeki tüm belge ve bilgileri toplayıp beni programa çıkarsın. Ben buna hazırım" diye konuştu.

YEĞENİM TEMİZLİK HİZMETLERİNDE

Deveci, yeni kurulan şirketle ilgili olarak da bilgi vererek, "Belediyenin batık bir şirketi vardı ve yeni bir şirket açmamız gerekiyordu. Belediyeye bağlı bir şirket açmak için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor. Durum böyle olunca tamamen hukuki bir yola başvurduk. Borç ve haciz sarmalından kurtulmak için belediyenin kasasından tek kuruş para çıkmadan ayrı bir şirket kurduk. Tekrar ediyorum, bu şirketin sermayesi için belediyeden tek kuruş para çıkmadı. Ardından bu şirketi meclis kararıyla belediye olarak devraldık. Bu şirket için belediyeden hiç para çıkmazken, ayrıca kurulduğundan beri kar ediyor. Bu şirketi de yeğenim Berk Altunkılıç'a kurdurdum. Yeğenimin şirket kuruluşu dışında, yetki, sorumluluk ve bağı da yoktur. Kardeşimin çocuğunu işe almam yanlış ama bunun için yaptım. Bu işin doğrusu yanlışını kapatıyor. Belediye çalışanları eğitim durumlarından dolayı temizlik hizmetlerinde çalışmayı kabul etmiyor. Hepsinin masası var. Bu kişilerden bir kısmını temizlik hizmetlerinde görevlendirdim, kimisi işe gelmedi, kimisi istifa etti. Ben örnek olsun diye kendi yeğenimi temizlik hizmetlerinde asgari ücretli olarak görevlendirdim. Bunu kimse görmüyor. Bunun bir anlamı yok mu?" ifadelerini kullandı.

Şükrü Berk ASKAR