81. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Diyarbakır'daki annelerin çığlıklarını duymuyor, duymak istemiyorlar. Sessiz kalanlara sesleniyorum. Korkmayın, Diyarbakır'daki annelere destek verin. Çünkü bu annelerin haykırışları teröre kepenk kapattıracak. Gelin, teröre karşı duruşta birleşelim" dedi

AK Parti Samsun İl Başkanlığı, 81. İl Danışma Meclisi toplantısını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde yapılan toplantıda, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından slayt gösterisi gerçekleştirildi.

BÜYÜK HİZMETLER YAPTIK

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, AK Parti'nin çok büyük bir aile olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Samsun'un AK gönüllüleri olarak çok güçlü ve büyük bir aileyiz. İlçelerimizin ardından ilimizde de bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Bu toplantılar rastgele yapılan buluşmalar değil, ruh ve inanç buluşması niteliğinde. 31 Mart seçimlerinde 18 belediyenin 16'sını Cumhur İttifakı olarak kazandık ve seçimleri başarıyla tamamladık. Ayvacık, Çarşamba ve Vezirköprü ilçelerimiz, Türkiye'de AK Parti'nin en yüksek oy aldığı 10 ilçe arasında yer aldı. Bu üç ilçemizin tüm teşkilatlarını tebrik ediyorum. İyi ki bir ve beraberiz. Partimizin kurulduğu günden bu yana bu millet her zaman bize inandı. Gönül belediyeciliğini geçtiğimiz 5 ayda çok güzel şekilde gösterdiler, önümüzdeki süreçte de aynı şekilde devam edecekler. Artık hizmet zamanı, bu hizmetleri gerçekleştirirken bakanlarımız, milletvekillerimiz ve tüm teşkilatlarımızla belediyelerimize yardım edeceğimiz. Nakış nakış, ilmek ilmek elde edilen başarılar var. 18 yılda 50 yılda gerçekleştirilemeyecek hizmetleri yaptık. Bundan sonra da yapacağımız çok iş var. Biz bu birlikteliği, bu aşkı muhafaza ettikçe ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başımızda oldukça her yükün altından kalkarız. Önümüzde kongre süreci var, bunları bayram havasında geçireceğimizden şüphem yok" ifadelerini kullandı.

SAMSUN DAMGA VURACAK

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun'un yerel seçim sürecinde AK Parti açısından başarılı olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'yi yeniden yorumlamanın gayretindeyiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtikten sonraki ilk yerel seçimi yaptık. Samsun, sanırım Türkiye'de en başarılı illerden. Daha önce bizde olan iki ilçeyi kaybettik, onların da değerlendirmesini yapacağız. Görevde 5 ayı doldurduk, hizmetlere başladık. Sahaya odaklandığımız dönemde bu toplantınn yapılması çok anlamlı. Samsun'un Türkiye siyasetinde çok önemli bir yeri var, kuzeyin merkezi konumunda. Potansiyeli itibariyle Samsun, Karadeniz adına büyük sorumluluklarımız var. Samsun, bu sorumluluklarını AK Parti'nin iktidarda olduğu 18 yıl boyunca güzel bir şekilde taşıdı. Bunu 31 Mart'ta da gösterdik. Bugüne kadar olan çalışmaların üstüne katacak yeni projeler üretmeliyiz. Samsun'un olduğu yerden haritayı duvara assanız tüm Türkiye'yi taşır. Tüm kapasitemizle bu konuya kanalize olmalıyız. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. 2020'de yapacaklarımızı ay ay şimdiden planlamaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nde teşkilat yapısını yeniledik, 29 daire başkanı 22'ye düştü, 120'nin üzerinde olan şube müdürü sayısını da 81'e düşürdük. Belediye teşkilatı üzerinde ayrıca bir çalışma daha yapıyoruz. Samsun, 81 ilden bir tanesi ancak göstergelere baktığımızda 35 parçadan bir tanesi. Ankara'da en güçlü illerden bir tanesiyiz. Önümüzdeki 4.5 yılda Samsun, her alanda damga vurmaya hazır. Meşale buradan yandıysa bunu hiç söndürmemeliyiz. 2 ayda 230 km yol yaptık. Önümüzdeki sene 500 km'yi aşacağız. Kaynak ayırma konusundan en kıt olduğumuz dönemde bunu yapıyoruz. İç turizmde ciddi bir canlanma var" diye konuştu.

MUHALEFET SORUNU VAR

65. Hükümet Sağlık Bakanı ve Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, "Önümüzdeki süreçte Türkiye, coğrafyasındaki tehditlere karşı kendisini daha da güçlendirmek için çalışacak. Burada en önemli görev, kaderini Türkiye ile özdeşleştirmiş AK Parti'ye düşecek. Türkiye, kendisine yönelik tehditleri savuşturup, dosta güven veren bir noktaya doğru gidecek. Fakat onlar da boş durmayacak, her türlü saldırıyı yapmaya çalışacak. Bu coğrafyada iç politika, dış politikadan farksız olabiliyor. Türkiye'de yapılan darbeler dışarıdan yönetildi. 40 yıldır ülkeyi zaafa uğratmak için üretilen terörü kimlerin yaptığını biliyoruz. PYD'nin PKK'dan farkı mı var? Bunlara karşı savunmamızı elbet yapacağız. Bu siyasi istikrar ile olur. Bu coğrafyayı bölen, kan akıtan güçlere karşı vereceğimiz mücadele içimizdeki birlik beraberlikle mümkün olur. Türkiye parçalı siyasetten çok çekti. Sistemi daha da güçlendirerek, devlete sahip çıkmak mümkün olur. Milletin birliğini bozacak hamleleri yapanlar, bilsinler ki bu ülkeye ancak zarar verirler. Bölgemizde adeta bir yangın var. Suriye'deki yangın ülkemizi tehdit ediyor. Türkiye, Suriye'de kendi güvenliği için de mücadele ediyor. İçeride bu mücadeleyi zaafa uğratacak hamlelerin peşinde koşulması üzücü. Türkiye'de bir muhalefet sorunu var. Muhalefet, milletle olan bağını güçlendirmek yerine, bu gemiyi yönetemeyeceğini anlayıp gemiyi delmeye yönelmiştir. Buna izin vermeyeceğiz. Türkiye üretmek zorunda. Yer altı kaynaklarını harekete geçirmeli, bilgi gücünü artırmalı. Millet bunları yapsın diye AK Parti'ye oy veriyor. Ne hikmetse, değerli bir madenin üretimi gündeme geldiğinde birilerinde 'çevre' duyarlılığı meydana geldi. Mermer ocaklarıyla ilgili çevre hassasiyeti duymuyoruz. Önümüzde kongre süreci var, milletle olan kanallar daha açık hale getirilmeli. Tıkanan kanallar açılmalı ve millet kucaklanmalı. Hükümetimiz, sel felaketinin oluşturduğu hasarları ortadan kaldıracak, tedbirler alınacak. Sel felaketinde, iklim değişikliğinin etkisi görülüyor. Tarım sigortasının yaygınlaşması gerek" sözlerini kaydetti.

DÜNYAYA MESAJ VERİYORUZ

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise AK Parti'nin 18 yaşında bir genç gibi olduğunu belirterek, "18. yaşımızı kutlarken, kendimizi 18 yaşındaki bir gencin heyecanını taşıyoruz, aynı zamanda biriktirdiğimiz tecrübe ile birlikte yola devam ediyoruz. Heyecanımızı diri tutmamıza vesile olan şey, hissettiğimiz aidiyet. Bizleri bir arada tutan şey, tüm dava arkadaşlarımızın hedefe kitlendiği bilinci. Türkiye'nin önümüzdeki dönemde yine AK kadrolara ihtiyacı var. Bizler, Türkiye'nin her bir metrekaresini hizmetle buluşturuyoruz. Sağlıktan eğitime, ulaşımdan şehirciliğe tüm kazanımlar, Ankara'da neyse Van'da da o. Yozgat'ta neyse Edirne'de de öyle. Büyüyoruz, gelişiyoruz. Tüm bunları yaparken aynı zamanda mücadele ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, dünya kürsülerinde bu mücadeleyi veriyorsa bu gelmiş olduğumuz aşamayı gösterir. 3,5 milyon mülteciye kucak açmış Türkiye, Avrupa'ya 'Siz de kapılarınızı' açın diyorsa bu gücümüzü gösterir. Biz bugün, dünden daha güçlü olmak zorundayız. AK Parti'nin temsil ettiği siyasi yapı, günlük tartışmalara hibe edilemeyecek kadar önemlidir. Liderimizin şehir şehir dolaşarak gösterdiği duruş bize de yansımalı. Biz dünyaya, güçlünün haklı değil, haklının güçlü olduğu bir Türkiye mesajı veriyoruz" ifadelerini kullandı.

ANNELERİN ÇIĞLIĞINI DUYMUYORLAR

Türkiye'nin önemli mücadeleler verirken bir yandan muhalefetle uğraştığını savunan Karaaslan, "Bir yandan kimle mücadele ediyoruz? Bir muhalefet var ki, düşman başına. Türkiye'nin bütün milli meselelerinde, pozisyonunu belirleyemeyen, ülkemizi dünyaya şikayet eden, bir muhalefet var karşımızda. Bugün Diyarbakır'da anneler evlatları için haykırıyor. Terör örgütü ile irtibatını inkar etmeyen HDP'nin binası önünde evlatlarını isteyen anne babaların feryadı var. Bu annelerin çığlığı, gözyaşı var. Bir tarafta ise sessizlik var, görmeyen gözler var, dinlemeyi reddeden kulaklar var. Oysa ki onlar değil miydi, çocuk haklarıyla ilgili Türkiye'ye kafa tutanlar, kadın haklarından dem vuranlar? Şimdi neredeler? Bu annelerin çığlıklarına, gözyaşlarına sessiz kalanların iki yüzlülüğünü sorgulama zamanı değil mi? Bu sessizlikleri unutulmayacak. Buradan özellikle muhalefet partileri ve onlara gönül verenlere çağrıda bulunuyorum. Kendilerini HDP'li veya PKK sempatizanı olarak tanımlamayıp, bugün sessiz kalanlara sesleniyorum. Korkmayın, Diyarbakır'daki annelere destek verin. Çünkü bu annelerin haykırışları terörü kıracak, teröre kepenk kapattıracak. O yüzden gelin, teröre karşı duruşta birleşelim. Teröre sessiz kalmak da teröre destek vermektir. Ben çevreciyim diye haykıranların sesi, ne yazık ki ormanları PKK'nın yaktığı anlaşılana kadar çıkmıştır. Bir terör örgütü ormanları yaktığını söyleyince sesin kesilmesi ne acı. Şimdi bir de İstanbul'a bakalım, ismini anmak istemediğim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın sergisine bakalım. Yenikapı'ya hizmet araçlarını getirmiş, bunların lüks olduğunu söylüyor. Bunu normal bir belediye başkanının dikkat çekme çabası olarak görenlere yanıldığını söylemek isterim. 31 Mart öncesi HDP yetkililerinin yaptığı açıklamaları hatırlatmak istiyorum. 'Bize rağmen siyaset yapamazlar' demişlerdi. Türkiye'nin en önemli gündemi Diyarbakır'daki anneler. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bu yüzden bu şovu yaptı. Ona, 'Bize rağmen siyaset yapamazlar' diyen güç bunu emretti. PKK'dan bir açıklama geldiğinde sesini kesenlerle, Diyarbakır ziyaretinde HDP'lilerle kol kola halay çekenlere bu millet hakettiğini verecek. Türkiye bunlara bırakılamayacak kadar değerli. 2015'ten beri seçimlere odaklandık. Bu arada şehrimiz için yapılması gerekenlerin bir kısmını yaptık, bir kısmını sonraya bıraktık. Şimdi Samsun'un bekleyen sorunlarını çözme ve yeni atılımlarla buluşturma zamanı. İlk meşalenin yandığı şehrin ateşini biraz daha harlama zamanı" diye konuştu. Konuşmaların ardından, 31 Mart'ta en yüksek oy oranı alınan ilçelerin başkanlarına plaket takdim edildi. Toplantının, geri kalan kısmı ise basına kapalı olarak yapıldı.

Şükrü Berk ASKAR