SAHAMIZ TALETPERİ KARŞILAYAMIYOR

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Atakum'da hayata geçirilmesi planlanan sportif faaliyetler, yeni yapılaması planlanan tesisler ve Atakum Belediyespor'un çalışmaları hakkında Haberaks TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu. Atakumluların ihtiyaçlarını karşılayabilecek potansiyelde yeni bir spor kompleksi hayata geçirmeyi planladıklarını ifade eden Başkan Deveci, "Atakum Belediyespor'un faaliyetlerini sürdürdüğü futbol sahası taleplere yetmiyor. Şuan ki tesisimizde profesyonel liglerde oynayacak oyuncu yetiştirmek kolay değil. Oyuncu yetiştirmeye uygun bir tesis şart. Hem kulübümüzün hem de Atakum halkının spor yapabileceği yeni bir tesis için ilçemizin yukarısında bulunan 17 dönümlük bir arazi var" dedi.

ARAZİYİ YAKINDAN İNCELEDİM

Spor kompleksi yapmayı planladıkları araziyi incelediğine dikkat çeken Başkan Deveci, "Bu arazimiz doğanın içinde kentten de kopuk değil. Ulaşım bağlantısı da var. Denizi tepeden görüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı da destek verirse Atakum'a yeni bir spor kompleksi kazandırmayı planlıyoruz. Bu proje üzerine çalışıyoruz. Bu spor kompleksimizde tenis kortları, futbol sahaları ve birçok amaçla kullanılabilen bir kompleksi inşa edeceğiz. Atakum'da büyük bir spor salonu eksikliğimizde var. Şimdilik geçici çözüm olarak Milli Eğitime bağlı okulların kapalı spor salonlarını kullanıyoruz. Bu okullardaki salonların tadilatlarını yapıyoruz. Öğrencilerin kullanmadığı saatlerde salonları sporcularımıza ve halkımıza hizmet verecek" diye konuştu.

SAĞLIĞIN FORMÜLÜ SPOR YAPMAK

Atakum halkını gencinden yaşlısına spor yapmaya davet eden Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, "Atakum'u spor kenti yapmak için kulübümüzle ve yeni kurduğumuz Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzle hizmet vereceğiz. Atakum'un nüfusunun yarısı 30 yaşın altında. Halkımız hastanelere, eczaneler gitmek yerine. Bisiklete binsinler, yürüyüş yapsınlar. Biz burada herkesin sabah kalktığında bir saatini spora ayırabileceği kent inşa etmek için çalışacağız. Halkımız spor yapma kültürü edinsinler. Atakumlular otomobillerini bıraksınlar. Markete, pazara, çarşıya, sahile, kütüphaneye her yere bisikletlerle gitsinler. Bunları yaparsak. Sağlıklı ve hareketli bir Atakum olur. Halkımızı teşvik etmek için çeşitli projeler yapacağız" diye dile getirdi.

KÖY ÇOCUKLARINI SPORLA BULUŞTURDUK

Atakum Belediyespor başarılarına yeni başarılar katacaklarını dile getiren Başkan Deveci, "Atakum Belediyespor kamuoyuna futboldaki başarıları ile mal olmuş. Ancak futbolun dışında 15 farklı branşta biz kulübümüz bünyesinde 1600 sporcuya hizmet veriyoruz. Yaz döneminde Atakum Belediyespor bünyesinde ilk kez Çakırlar Korosu çevresindeki çocuklarımızı evlerinden alarak tesislerde antrenörler eşliğinde futbol eğitimleri verdik. İlk kez hayata geçirdiğimiz bu projemizi yaygınlaştırarak köylerdeki çocuklarımıza da spor yapma imkanı sağlayacağız. İlerleyen dönemlerde merkezi konumdaki köylere bir tesis de inşa edebiliriz. Atakum'u spor yapma isteği olan herkesin spor yapabileceği bir kente dönüştüreceğiz" diye ifade etti.

Mustafa CİVELEK Özel Haber