Siirt'te Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde, çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla 'Teröre Tepki Yürüyüşü' düzenlendi. Ellerinde Türk bayraklarıyla federasyon binası önünde sağanak yağmura rağmen toplanan yüzlerce kişi, 'Kahrolsun PKK', 'Vatan sana canım feda', 'Polise uzanan eller kırılsın' sloganları atarak eski valilik binası önüne kadar yürüdü.
Burada grup adına açıklama yapan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, 15 Temmuz'da olduğu gibi bugün de yarın da askeriyle, polisiyle, güvenlik korucuları ve vatandaşlarla bir ve beraber olacaklarını söyledi. Ülkenin üç tarafının denizlerle dört tarafının da ihanetçiler ve hainlerle dolu olduğunu belirten Sözen, 'Bizim Suriye gibi Irak gibi sığınacak bir limanımız yoktur. Bizler ülkemizin kıymetini ve değerini bilelim. Burası bir gemi gibidir, eğer bu gemi su alırsa hepimiz boğulacağız. O Arap Aylan bebek gibi kıyıya vuracağız, böyle bir duruma düşmemek için ülkemize, bayrağımıza, ezanımızı sahip çıkacağız. Ezanımızı susturmayacağız. Bize ihanet edenleri önce bu dünyada daha sonra öbür dünyada yargılayacağız' dedi.
Başbakan ve Cumhurbaşkanından bir istekleri olduğunu dile getiren Sözen, konuşmasını şöyle sürdürdü:
'Bu ülkeye ihanet edenlerin bu ülkenin ekmeğini suyunu içenlerin bu ülkede nefes aldığı halde, ülkede kravatlı teröristler olmak üzere, bebeklerimize asker ve polisimize silah sıkanlar olmak üzere İmralı'daki bebek katili olmak üzere Pensilvanya'daki ihanet çetesi FETÖ olmak üzere, 15 Temmuz ihaneti yapanlar olmak üzere hepsine idam idam idam isteriz.'
AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu'nun da katıldığı etkinlik, Şehit ve Gazi Aileleri Dernekler Federasyonu Başkanı Lütfü Yiğit'in oğlunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı şiirin ve İstanbul'daki patlamada şahit olan polislerin isimlerinin okunmasının ardından sona erdi.

Siirt’te teröre tepki yürüyüşü