Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Atakum Cemevi'nde aşure yemeğine katıldı. Dernek Başkanı Cem Sultan Ermiş ve arkadaşlarının organize ettiği Aşure yemeğine çok sayıda vatandaş katıldı.

HAKSIZLIĞA KARŞI SUSMAYACAĞIZ

Cemevinde bazı açıklamalarda bulunan Zeybek, "İnsanlık tarihinin en trajik olayı 'Kerbela' katliamında yaşanmıştır. Muharrem ayı, Kerbela Şehitlerinin anıldığı, yaşanan acıların yasının tutulduğu ve zulme boyun eğilmeyeceğinin (direnişin) asırlardır haykırıldığı hüzün, matem ve direniş ayıdır. İnsanlık tarihinde haksızlık karşısında susmayan, ezilenlerin safında yer alan kültürün yaşayanları olarak, aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Haksızlıkların karşısında olmak, ezilenleri savunma da canımız da acısa yolumuzdan dönmeyeceğiz. Alevi toplumu tarihin her döneminde ve yaşanılan tüm coğrafyalarda haksızlığa karşı susmayanlar topluluğudur" ifadelerini kullandı.

İNCİNSE DE İNCİTMEMİŞTİR

Zeybek, Muharrem ayı vesilesiyle Kerbela'da yaşananları tekrar hatırladıklarını vurgulayarak, "Tarihte Alevi toplumuna karşı yürütülen, bireysel ve toplumsal yok etme girişimleri olmasına rağmen bir arada birlik olmanın gereğini daha da önemsiyoruz. Alevi toplumunun barışçıl düşüncesi, inancı ve kültür değerlerinden kaynaklanmaktadır. Alevi toplumu tarihte yaşanan tüm bu olumsuz süreçlere rağmen barıştan yana tavırlarında vazgeçmemiş, incinse de, inciten olmamıştır. Alevi toplumu, cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilkelerine bağlı, demokrasiyi içselleştirmiş, evrensel değerlere saygılı, haksızlığa karşı direnen ve ezilenlerle yüzyıllarca birlikte sürekli zulme karşı olmuşlardır. Zulüm eden şeytanlara karşı susmayacağız" diye konuştu.