MHP'nin bir fikri savunan, onun destekleyen ve 47 yıldır mücadelesini veren bir parti olduğunu belirten 25. Dönem MHP Samsun Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Edis, görevden alınan Samsun İl Başkanı Ömer Süslü'ye sert eleştirilerde bulundu.

MHP Samsun yönetimi için şok karar!

'ÖNCE AYNADA KENDİNİZE BAKIN'

Görevden alınan Samsun İl Başkanı Ömer Süslü'nün MHP Genel Merkezi'nin yaptığı uygulamaları eleştirmesine tepki gösteren Hüseyin Edis, 'Seçim süresince il başkanını ben yanımda hiç görmedim. Sahada olursunuz, köy köy, ilçe ilçe gezersiniz, diğer partilerin il başkanları adaylarla sürekli gezerken sizde bizim yanımızda olursunuz, elinizden geleni yaparsınız, o zaman her sözü söyleme hakkınız var. Ama il başkanlarının genel merkeze muhalif tutumu imza ile olmaz. Eğer ben il başkanı isem genel merkezle çalışmak istemiyorsam bana yakışanı istifa etmektir. Bu usul böyledir. Sahada gerçekten çalışmayan bir insanın genel merkezin çalışmadığını ya da bir beklentisinin olmadığını söyleyerek genel merkez aleyhinde konuşamaz. Önce siz kendinize aynada bir bakın ondan sonra eleştirin' diye konuştu.

'GAYRİ HUKUKİ HİÇBİR ŞEY YOK'

Edis, 'Çok zor şartlarda buralara gelmiştir. Birileri istedi diye MHP'de pat diye değişim olmaz. MHP'de, Mart 2018 tarihinde bir olağan kongre süreci kararı alınmıştır. Bu karara herkes saygı gösterecek. Şu anda MHP'de değişiklik yapacaksanız da ne olacak. Eğer yapacaksanız, samimiyseniz 2018'de aday olun, kapılar herkese açılıyor. Genel başkanlığı parti yönetiminde bir kanun var. Mevcut yönetimde bu yetkileri kullanıyor. Gayri hukuki hiçbir şey yapmıyor. Bir talepte bulundular, olağanüstü toplantı istediler. Tüzükte 'olağanüstü toplantıda genel başkan seçilemez' diyor. Bunlarda tüzüğün bu maddesini değiştirip, 'olağanüstü genel kurulda genel başkan değiştirilebilir' maddesi koymak istiyorlar. Bunu da MHP Genel Merkezi'ne sundular. Onlarda incelediler, 15 günlük de ek süre istediler. Çünkü gelen imzalar doğru mu, Yargıtay'da var mı, başka bir partiye üye mi? araştırılacak. Ondan sonra MHP 'genel kurul yapmıyorum' derse ki, sonuçta bu ülkede hukuk sistemi var. Mahkemeye gittiler. O kararı herkes bekleyecek. Ama MHP kongre süreci başladı zaten. Ekim ayında ilçelerde kongreler başlayacak. 2017 yılında illerde başlayacak. Sonra 2018 yılında da Genel Merkez seçimi yapılacak' dedi.