Atakum Belediyesi ve Samsun Modifiye Kulübü iş birliği ile Atakum Kent Meydanı'nda gerçekleşen Modifiye Araç Festivali, modifiye araç tutkunları ve Atakumlular tarafından yoğun ilgi gördü. Türkiye'nin dört bir yanından gelen araçların olduğu festivale eşi Av. Gülay Deveci ile katılan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, festival alanındaki araçları tek tek inceleyerek gençlerle bir araya geldi.

35 İLDEN BİNE YAKIN ARAÇ

Eski model klasik otomobiller ile model otomobillerin sergilendiği etkinlikte, ses sistemleri başta olmak üzere süspansiyon ve modifiye aksesuarlarla donatılmış araçlar adeta birbirleriyle yarıştı. Klasik, yerli ve yabancı olmak üzere yaklaşık 35 ilden bine yakın aracın sergilendiği festivalde DJ performansları, halk dansları, bando gibi etkinlikler de yer aldı.

NESLİCAN TAY UNUTULMADI

Etkinliğe katılan bazı sürücülerin modifiye araçlarına, 21 yaşında kanserden hayatını kaybeden Neslican Tay için, "Çektiğin acılar cennet olsun" yazdığı görüldü.

ARABALARA YENİ RUH

Festivaldeki araçların dizaynını hayretle incelediğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "Türk gençliğinin sanata düşkünlüğünün dışavurumu bir etkinlik. Amaçlarının kardeşlik ve dostluk olduğunu söylüyorlar. Türkiye'nin dört bir yanından birbirlerini takip ediyorlardı ve burada buluştular. Aralarındaki dayanışma müthiş. Ortaya çıkardıkları araçlar da öyle. 20-30 yıllık arabalara yeni bir ruh vermişler. Kendi kimliklerini, kişiliklerini, heyecanlarını ve hayallerini katmışlar. Ortaya da böyle müthiş bir şey çıkmış. Türk insanının hayata bağlanma biçimlerinden bir tanesi. 20-25 yaş arasında hepsi marifetli gençlerimiz. Kullandıkları araçların da marifeti çok. Bu fuarın da anlamı çok. Türkiye'nin dört bir yanından gelip, ellerini uzatıyorlar, kalplerini açıyorlar ve hepsi arkadaş. Hepsinin kalp sesi aynı. Bu çok önemli bir şey. İçinde bulunduğumuz dönemde bizim gençliğimizin ihtiyaç duyduğu bir anlayış bu. Sadece kalp sesiyle konuşmuyorlar, araçlarıyla da konuşuyorlar. Kendi marifetleri, kendi üretimleri. Bu grubu Atakum'da ağırlamaktan mutluyum. Canlı, dinamik, renk katacak bir grup. Bu grubun Türkiye'nin her tarafındaki belediyeler tarafından davet edilmelerini isterim. Beni lütfen dönem dönem ziyaret edin sizlerin enerjisiyle çok mutlu oldum. Her zaman böyle gülemiyorum çünkü Atakum Belediyesi neredeyse çukurda ve onu çukurdan çıkarmaya çalışıyorum. Ancak sizin gibi gençlerin enerjisini görünce benim de enerjim artıyor. Çukurda değil artık Atakum, yol aldı gidiyor" diye konuştu.

AMAÇ BİRLİK VE BERABERLİK

Etkinlik organizatörü, Samsun Modifiye Kulübü Başkanı Hacı Ahmet Demiray ise festivalin amacının birlik ve beraberlik olduğunu ifade ederek, "Biz Samsun'da yaşayan ama Türkiye'nin dört bir yanından da modifiye tutkunlarıyla sosyal medya aracılığıyla irtibatta olan bir grubuz. Bugün bu meydanda 35 şehirden ve Türkiye'nin dört bir yanından modifiye araç sevdalısı dostlarımız aileleriyle birlikte geldi. Olduğumuz meydan doldu taştı, meydanın üst kısmında ve alt kısmında bulunan alanlar da doldu. Bu ilgi bizi çok mutlu etti. Biz her zaman kardeşliği ve dostluğu savunuyoruz. Asla yarış yapmıyoruz veya trafik kurallarını ihlal etmiyoruz. Yalnızca araçları kendi hayallerimize ve zevklerimize göre modifiye ediyoruz ve bundan mutluluk duyuyoruz. Bizlere her zaman destek olan Atakum Belediyesi'ne ve Atakum Belediye Başkanımız Av. Cemil Deveci'ye sonsuz teşekkür ediyoruz. Grubumuza ve modifiye araç tutkunu gençlere kapılarını açtılar. Seneye daha büyük bir etkinlikte buluşacağız" dedi.