KADEM, TÜRGEV, KATEDER gibi 70'in üzerinde STK ve derneğin bir araya gelerek oluşturduğu Samsun Milli İrade Platformu, Diyarbakır'daki annelere destek amacıyla basın açıklaması düzenledi. İlkadım Mecidiye Çarşısı Gazi Müzesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına, platform çatısı altındaki STK ve derneklerin kadın temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TEK YÜREK OLDUK

Basın açıklamasını şehit kardeşi Meryem Yılmaz yaptı. Yılmaz, Diyarbakır'daki anneler için 81 ilde eş zamanlı destek açıklamaları yapıldığını belirterek, "Bu direnişin teröre en büyük darbeyi vuracağına inanıyoruz. Tarih, Diyarbakır'daki anneleri ve teröre meydan okuyan direnişlerini saygı ile yazacaktır. Günlerdir yapılan evlat nöbetlerinde, tarifi imkansız acılara şahitlik ediyoruz. 'Evladımın ölüsüne bile razıyım' diyen annelerin masum ve insani direnişinin yanında olmak hepimizin boynunun borcudur. Edirne'den Kars'a tek yürek olmuş kadınlar ve anneler olarak, yerel, ulusal ve uluslararası kamuoyunu Diyarbakır'daki annelerin yanlarında olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

DİRENİŞ UMUT OLDU

Yılmaz, "Ülkemizin geleceğine, refahına, birlik ve beraberliğine zarar vermeye çalışan terör örgütlerine karşı yıllardır topyekün mücadele içerisindeyiz. Diyarbakır'daki annelerin bu duruş ve cesareti, terör örgütünün ağına düşmüş her evlada ve ailesine umut oldu. 3 Eylül'den bu yana yeni annelerin katılımı ile büyüyen bu sessiz çığlık, dünya üzerinde terörün tamamına 'Dur' diye haykıran güçlü bir sese dönüştü. Duyduğumuz 'Yeter artık' feryadına destek vermek, evlatlarımıza ve geleceğimize sahip çıkmak hepimizin vicdani borcudur" diye konuştu. Açıklamaya katılan kadınlar, ellerinde 'Terörü anneler bitirecek', 'Anneler direniyor' yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

Şükrü Berk ASKAR