Turizm Haftası dolayısıyla, Samsun Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Törende, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Samsun Turizmciler Derneği ve Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği tarafından Anıt'a çelenk bırakıldı.

TURİZMDE ADIMLAR ATIYORUZ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, 2018 yılında Samsun'a 586 bin turist geldiğini söyledi. İpekdal, "43. Turizm Haftası'nı kutluyoruz. Bu haftanın amacı, turizm farkındalığını artırmak. Turizm ülkemizin zenginleşmesi, devletimizin refaha erişmesi için çok büyük bir öneme sahip. Ülkemiz, beşiklik ettiği birçok medeniyetin izlerine sahip, doğal güzellikleriyle bir cennet. Turizm alanında her geçen gün daha büyük adımlar atıyoruz. 2018 yılında Türkiye'ye 46 milyonu aşkın turist geldi. 2017 yılına göre turist artışı yüzde 21,5 arttı" ifadelerini kullandı.

384 BİN TURİST KONAKLADI

İpekdal, Samsun'un önemli bir turizm potansiyeli bulunduğunu belirterek, "Samsun'da 2018 yılında, 507 bin yerli, 79 bin yabancı turist ağırlandı. Bunlardan 384 bini ilimizde konakladı, diğerleri ise günübirlik ziyaretlerde bulundu. Samsun'da yaklaşık 7 bin yatak kapasitesi var. Samsun'da 7 adet turizm bölgesi ve koruma alanı hazır halde. Ülkemizin turizmde yaşadığı gelişimi Samsun'da da yaşatmak istiyoruz. Yayla, yaz, kış, sağlık, inanç turizmi açısından önemli kaynaklara sahibiz" şeklinde konuştu.

DANS GÖSTERİSİ YAPILDI

Konuşmanın ardından, halk oyunları ekibi tarafından Kafkas dansı gösterisi yapıldı. Anıttaki törenin sona ermesiyle, grup İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasına doğru yürüyüşe geçti. İpekdal, Samsun'a gelecek turistlere rehber olması amacıyla hazırlanan Rota Samsun kitapçığını vatandaşlara dağıttı. Müdürlükteki fotoğraf sergisinin incelenmesiyle sona eren törene, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, müdürlük personeli, turizm okulu öğrencileri ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Şükrü Berk ASKAR