Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse, Demokrasi ve Barış Yolculuğu Toplantısı kapsamında Samsun'u ziyaret etti. Ziyaret kapsamında CHP'li kadınlar ve STK temsilcileri ile CHP İl Binasında bir araya gelen Başkan Köse, Demokrasi ve Barış Yolculuğu hakkında bilgiler verdi. Başkan Köse, 'Umut Her Yerde' projesi kapsamında 81 ili kapsayacak 'Adalet, Demokrasi, Barış Yolculuğu' gerçekleştirdiğini ifade etti.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Samsun CHP İl Kadın Kolları Başkanı Serap Gürgör, 'Bizler onurlu bir geçmişi ve parlak bir geleceği olan Cumhuriyet Halk Partilileriz. AK Parti iktidarında nelere tanık olmadık ki. En karlı ve stratejik kuruluşların yabancıları satılması, yolsuzluğun, yoksulluk, işsizlik ve adaletsizliğin halkı ezmesine, terörün güçlenip yaygınlaşmasına, dinin inanç alanından çıkarılıp siyasallaşmasına hep birlikte tanık olduk. Cumhuriyet Halk Partili olmanın verdiği sorumluluğun bilinciyle mücadelemiz sürecektir' dedi.

KADIN ELİ

Yıllardır kadınlarla beraber emek verdiklerini ifade eden CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, 'Kadın eli değmedi zaman, bunun ne büyük eksiklik olduğunu her zaman söylüyoruz. Hep birlikte başarılara imza atmak için kadınlarımız hep aramızda görmek istiyoruz. Özellikle bu dönemdeki çalışmalarda çok daha etkili olacağınıza inanıyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum' diye konuştu.

KADIN GÜCÜ SAHİP ÇIKACAK

Medeni Kanunun yürürlüğe girmesinin 93'üncü yılında Samsun'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden CHP Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse, 'Kadınların yaşama hakkına sahip çıkılan, daha özgür ve adil bir Türkiye için bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Yönetilemeyen, savrulan bir Türkiye'ye ülkenin her yerinde anlatabilmek için bu yola çıktık. Özellikle kadınlara anlatabilmek için yollardayız. Kadınların gücüyle memlekete sahip çıkmak durumundayız' dedi. Samsun'un sorunlarından bahseden Başkan Köse, 'Samsun'da 46 bin 76 kayıtsız işsiz var. Büyükşehir Belediyesi borçlarla kıvranıyor. İstihdam yaratacak yatırımlar yapılmamış. Organize Sanayi Bölgesi, demir yolları yatırımları yetersizdir. Tersane faal hale gelmemiştir. Tarım ve hayvancılık devlet desteğinden yoksun. Samsun Türkiye'de; kız çocuğu evliliklerinde 23'üncü, uyuşturucu suçları bakımından 15'inci, suça sürüklenen çocuk sayısı bakımından 12'inci, cezaevine giren hükümlü sayısı bakımından 17'inci, intihar sonucu ölümlerde de 16'incı sırada yer alıyor. Tabloya baktığımızda tamamen bir Türkiye tablosudur. Türkiye tablosunu, Samsun özetlemiş. Bu ülkede demokrasi, ekonomi, dış politika, eğitim, toplumsal barış ve kadın sorunu var. Son 16 yıldır kadın cinayetleri artarak devam ediyor. Ülkemizde, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa tartışılır hale geldiyse, kadınların 3 defa düşünmesi gerekiyor. Bu nedenle, bütün kadın kardeşlerimize İstanbul Sözleşmesine sahip çıkmalarını ve 6284 sayılı yasanın uygulanması için mücadele etmelerini öneriyorum. Neresinden tutsanız ülkenin iyi yönetilmediğini ve savrulduğuna tanıklı ediyoruz' dedi.

Erdinç YILDIZ