Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ, yaptığı açıklamada , "Ismarlama rapor, Çarşamba Biyokütle Sanralı hakkında açılmış davaları etkilemeye dönüktür" dedi.

Samsun Valiliği'nce açıklanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 'Biyoenerji Santrali' raporunu değerlendiren Özdağ, "Çarşamba Biyokütle Enerji Santralı (BES) ile Mangal ve Nargile Kömürü Üretim Tesisi hakkında AKP'nin Çevreden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Çiğdem Karaslan tarafından Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin Ve Denetim Genel Müdürlüğüne hazırlattırılan rapor hiç bir bilimsel incleme ve değerlendirme içermiyor. Söz konusu tesisler için para karşılığı hazırlatılan proje tanıtım dosyalarından kopyala-yapıştır şeklinde hazırlandığı görülüyor. Bu rapor için Ankara'dan ekip gönderme masrafına değmezmiş, harcanan kamusal kaynaklarımıza yazık olmuştur" diye konuştu.

KAPASİTESİNİ 3 KAT ARTIRABİLİR

KİTABINA UYDURULDU

Özdağ açıklamasını şöyle tamamladı: "Başka bir ifadeyle bu ısmarlama rapor ile; nitelikli tarım alanları üzerine kurulması istenen kirletici tesilere her halükarda izin verilebilmesi için ÇED yönetmeliğinin hangi maddesi uygusa o madde kapsamına sokularak projelerin kitabına uydurulduğu bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Bu raporu ile sadece Çarşamba Ovası ve halkının sağlığı tehlikeye atılmakla kalmayıp bu ülkenin sorgulayan akıllarıyla da dalga geçilmiştir. Yağma yok, toprağına ve ovasına derin köklerle bağlı Çarşamba halkı sahip çıkacaktır. SAMÇEP olarak bilimsel bilgilerle halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. 26 Ekim Cumartesi günü Ankara'da 'İklim Krizine ve Ekolojik Yıkıma Dur De' mitinginde Çarşamba Ovasının isyanını bütün Türkiye'ye duyuracağız."