'Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor' (MEMGE) 6. dönem 2. yarı eğitimleri törenle açıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı, 33 yaşın altındaki gençlere eğitim verdiklerini belirterek, 'Amacımız, Ahi Evran kültüründe hem sektörde çalışacak hem de esnaf olacak insanları yetiştirmek. Burada sadece meslek öğretmiyor, sevgiyi, saygıyı, sabrı ve şükretmeyi de öğretmeye çalışıyoruz. 6 dönemdir bu kursta meslektaşlarımızı yetiştiriyoruz. 500 üzerinde istihdam sağladık. Bu yola çıkarken, o dönem Samsun Milletvekilimiz Fuat Köktaş, yanımızda olduğunu söylemese buralara kadar gelemezdik. Bu dönem kursu kapatacaktık. Ancak Milletvekilimiz Fuat Köktaş, sırada bekleyen kursiyer adaylarımız için bize sponsor oldu. Ve biz bu dönem de kursumuzu açabildik. MEMGE marka olup, yüzlerce insana eğitim verdiyse ve onlara istihdamda öncülük yaptıysa, mimarı vekilimiz Fuat Köktaş'tır.' dedi

61 KURSİYERE 173 BİN TL
MEMGE'nin istihdam garantili bir kurs olduğunu kaydeden Samsun İŞ-KUR Müdürü Haşim Meydan ise 'MEMGE bizim için bir marka. Şu ana kadar halk eğitim işbirliği ile açtığımız istihdam oranı en yüksek olan kurs MEMGE' dir. Burada toplam 3 kursumuz, 61 kursiyerimiz var. Bu kursiyerlere yapacağımız ödeme 173 bin TL. Bunun şu ana kadar 44 bin TL'sini gerçekleştirdik. Kurs bitiminde tüm ödemeleri yapacağız. Samsun'da İŞ-KUR olarak genel müdürlüğümüzün 2019 yılı için verdiği hedeflere ulaştık. Samsun'da istihdamda yüzde 200 artışla hizmet veriyoruz.' diye konuştu.

ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA
MEMGE'nin büyük ses getirdiğini kaydeden Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 'Böyle başarılı bir kursu Samsun'da açtığımız için bizi tebrik ediyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla istihdam kurslarımızı hayata geçirmeye devam ediyoruz. Samsun bu konuda oldukça başarılı. Biz bir şekilde sizin için eğitim verilecek mekanları hazırlarız. Ancak iş buradan çıktıktan sonra, sertifikayı aldıktan sonra başlıyor. Mesleğinize saygılı olmanız, saygının getirdiği hassasiyeti ortaya koymanız ve bu hassasiyetin altındaki başarıyı mutlaka yakalamanız gerekiyor. Her başarının altında disiplin yatar. Hangi işi yaparsanız yapın, işinizi mutlaka severek yapın. İşinizi yaparken kafanızın ardından herhangi bir soru işareti olmamasına mutlaka dikkat edin. Başarının sırrı da buradadır.' şeklinde konuştu.

ÇOK GÜZEL BİR İŞ
Vali Osman Kaymak ise şunları söyledi: 'Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı, burada gerçekten çok güzel bir iş yapıyor. Kendisini takdir ediyoruz. Ne iş yaparsanız yapın işinizi mutlaka düzgün yapın ve işinizi sevin. Samsun'da istihdam konusunda çok iddialıyız. Samsun potansiyeli çok yüksek olan bir il. Bu potansiyeli çok iyi kullanmak durumundayız. İŞ-KUR Genel Müdürlüğü'nün ilimize verdiği bütün hedefleri yakaladık. Şu anda Samsun İŞ-KUR Müdürlüğü Türkiye'de istihdam konusunda en ön sıralarda gidiyor. Aslında Samsun'un bütün potansiyellerini çok daha iyi kullanması durumunda Samsun'a çok daha geniş imkanlar sunacaktır. Tabi ki bunlara hizmet için de kaliteli hizmetmler yapmamız lazım. O yönüyle bu açılan kursu çok önemsiyoruz. Artık çağımız kalite çağı. Ne yapıyorsak, onu en iyi şekilde ve usulüne uygun olarak yapmamız gerekiyor. O zaman da işinizde başarılı olursunuz. Kursumuza Vekilimiz destek veriyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. Burayı kurumsal bir yapıya dönüştürebiliriz. Burayı ilgili kurumlarımızla bir araya gelerek burayı sürekli devem eden bir aşçılık okulu gibi kurumsal hale getirirsek daha çok faydalı olacaktır.'

Programa ayrıca, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan KOSGEB Müdürü Nebahat Livaoğlu, SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, kurum müdürleri, oda başkanları, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara, STK temsilcileri, muhtarlar, vatandaşlar ve kursiyerler katıldı.