Atakum Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha çok kitap okumaları ve yepyeni kitaplarla bambaşka dünyaları tanımaları için gerçekleştirilecek Atakum Çocuk Kitapları Günleri düzenliyor.

ÇOCUKLARA MASALLAR

Etkinlik, 12-17 Kasım tarihleri arasında Atakum Yalı Kafe'de gerçekleşecek kitap günlerine, Nihat Gökmen,İbrahim Ünsal Uçar, Hasan Yiğit, Fatma Yıldırım, Adil Karagöz, Çiğdem Eker, Yılmaz Erdoğan, Filiz Başaran gibi beğeniyle takip edilen yazarlar, imza günü düzenleyerek çocuk kitapsever ile bir araya gelecek. Ayrıca okul öncesinden sekizinci sınıf öğrencileri yaş aralığılığına hitap eden etkinlikte, çocuk kitabı yazarı Haldun Açıksözlü, çocuk masalları anlatacak.

YİRMİ YAYINEVİ KATILIYOR

Kitap ile ilişki içinde olan çocukların konuşmaya, yazmaya ve okumaya ilgi duymaya başladığını, çocukları konuşma, hikaye anlatma gibi gündelik alışkanlıklarla dil açısından zengin bir şekilde çocuk gelişimini desteklemeyi amaçlayan etkinlikte, ebeveynlere çocuk kitabı seçiminde doğru karar vermesi adına yirmi farklı yayınevinin kitapları okurlarıyla buluşacak.