Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, yaptığı açıklamayla ülykedeki mevcut uygulamalarla kalkınmanın sağlanmasının ve işsizliğin azaltılmasının mümkün olmadığını ileri sürdü.

82 MİLYONA 28.5 MİLYON BAKIYOR

Armutçu yaptığı açıklamada, "Ülkemiz nüfusu yaklaşık 82 milyon. Yaşlılar ile çoluk çocuğu hesaptan düşersek yaklaşık 62 milyon kişi çalışabilir durumda. Türkiye İstatistik Kurumu diyor ki; 'bu 62 milyon çalışabilir kişiden sadece 33 milyon 180 bini çalışmak istiyor.' Ve bunların da resmi olarak 28 milyon 530 bin kişisi çalışıyor. Hesaba göre 82 milyon kişiye çalışma hayatında olan 28.5 milyon kişi bakıyor. Bu rakamlarla da Türkiye'nin kalkınması bekleniyor! Mümkün mü? TÜİK'in bu tablosunda 'işsiz' sayılabilmek için ilgili kişinin İŞKUR'da iş aradığına dair veya bir kuruma müracaat kaydının olması gerekmektedir. İstatistik Kurumu stajyer, kursiyer, çırak, öğrenci gibi pozisyonlarda görevlendirilenleri işsiz saymaz. Bunlardan ne kadar var ülkemizde?" ifadelerini kullandı.

SÖZLERE NE OLDU?

Armutçu açıklamasını şöyle sürdürdü: "Sayın Cumhurbaşkanımız, 'her iş insanı fazladan 2 kişiyi istihdam edecek' demiş, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise 'yıl sonuna kadar 2.5 milyon kişi istihdam edilecek' sözü vermişti. Ne oldu bu sözlerin ifasına? Aynı Bakanımız için; 'bu işi çok daha seri derleyip toparlayacağına inanıyorum' denilmişti hatırlarsanız? Ekonomimiz madem iyi ise 'neden seri derlenip toparlanmaya' ihtiyacı vardı ki? 'Mart Şubat'tan, Nisan Mart'tan vs daha iyi olacak' diyen de aynı Bakanımızdı. İşin garibi skala iyiden başlıyor, daha iyi, pekiyi, çok iyi diye de gidiyor. Ya sonuç? Neredeyse ellerinde olan bütün medya güçlerine, milyarlarca liralık devlet kredileri ile alınan medyanın 'ekonomi iyi/çok iyi' asparagas haberlerine rağmen, faturaları eline aldığında, pazara/markete gittiğinde, millet fiyatları görünce hissediyorlar ceplerinde/cüzdanlarında reel ekonominin halini. Sanayisi ve tarımı ithalata terk edilmiş, ekonomisi vahşi kapitalizmin neoliberal sistemine teslim edilmiş bir ülkenin kalkınması ve işsizliğinin azalması mümkün değildir. Saadet Partisi tarımda üretim yaptırarak, sanayide bacaları tüter hale getirerek hem işsizliğe son verecek, hem de ülkemizin kalkınmasını sağlayacaktır. Çünkü gelecek saadet ile gelecek."