Ordu'nun Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi'nde meydana gelen korkunç cinayette, edinilen bilgilere göre, Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir (21), antrenman sonrası geldiği evinin önünde kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçaklandı. Ağır yaralanan genç kız, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ceren Özdemir, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ceren Özdemir'in sırtından ve karnından defalarca bıçak darbesi aldığı belirlendi.

Ordu'da öldürülen Ceren Özdemir'e hüzünlü veda

AİLE FERTLERİ KANLAR İÇERİSİNDE BULDU

Sabah çıkarken anahtarı evde unuttuğunu hatırlayan Ceren Özdemir'in apartmanın dış kapı ziline bastığı, balkona çıkan ablasından otomotiğe basmasını istediği öğrenilirken 15 dakika geçmesine rağmen gelen olmayınca aşağı inen aile fertleri Ceren Özdemir'i kanlar içinde yerde yatarken bulduğu bilgisi edinildi.

BU BİR KATLİAM

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, hastaneye kaldırılan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde 3'üncü sınıf öğrencisi Özdemir'in, aldığı büyük bıçak darbesiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. Rektör Akdoğan, olayın bir katliam olduğunu, zanlının arandığını sözlerine ekledi.

ÖZEL EKİP KURULDU

Olayın ardından Ordu Emniyet Müdürlüğü, özel bir ekip kurarak zanlının yakalanması için sıkı bir çalışma başlattı. Bale antrenmanı yaptığı kurstan eve kadar olan 2,5 kilometrelik mesafeyi yürüyerek geldiği belirlenen Ceren'in geliş güzergahı, olay yerindeki güvenlik kameraları ve kent güvenlik sistemi kayıtları ile Ceren'in cep telefonunu incelemeye alındı. Özel ekip, Ceren'in en son kimlerle görüştüğünü ve tehdit edilip edilmediğini mercek altına aldı. Olayla ilgili olarak bir kişinin gözaltına alındığı ve ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

ÜNİVERSİTEDE TÖREN DÜZENLENDİ

Öte yandan Ceren Özdemir için Ordu Üniversitesinde tören düzenlendi. Törene Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan ve kampüs içinde bulunan binlerce öğrenci katıldı. Törende Ceren Özdemir'in annesi Güfer, babasın Yılmaz ve ablası Gizem Özdemir gözyaşlarını tutamadı. Törenin ardından Ceren Özdemir'in cenazesi Ulubey ilçesinde toprağa verilecek.
Cenaze töreninde acısını gizleyemeyen anne Güfer Özdemir, 'Türkiye'de kadın kız cinayetleri hep faili meçhul kalıyor, bu da kalmasın' ifadelerini kullandı.