CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, partisinin Ladik ilçe kongresinde yaptığı konuşmada iktidarı eleştirdi. Zeybek, "Ülkemiz iyi yönetilmiyor, insanlarımız mutsuz. 17 yıldır iktidarın uygulamaları sonucunda; Tarımda, sanayide ve üretimde daralmalar yaşanırken, İthalatta artışlar yaşanmaktadır. İktidarın genel politikaları ülke içinde ürettirmek yerine, ülke dışında üretilenleri ithal etme yolu ile piyasadaki talebi karşılama yolunu seçmiş ve bunun sonucun üreticimiz zarar ettirilmiştir. Zarar eden üreticilerimiz ise üretmekten vazgeçme yolunu seçmiştir. Ülkemizde işlenmeyen tarım alanları her yıl artış gösterirken, birçok çiftlik ve sanayi işletmeleri kapılarına kilit vurmaktadır. İktidarın uygulamaları sonucunda; Hane halkı borcu artarken, işsizlik rakamları tavan yapmıştır. İşsizlik rakamları Eylül ayında 13,8 olurken, genç işsiz sayısı 27'nin üzerine çıkmış, 2020 yılı bütçesine konulan faiz ödemeleri 138,9 milyar TL olarak ülke ekonomisini tefecilere teslim ettiler" diye konuştu.

BORÇ İDARESİ NEDEN KURULDU?

Milletvekili Zeybek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Üretim artışını gerçekleştirmeden istihdamı artırmak mümkün değildir. İstihdamı artırmadan insanlarımızın gelirini artırmakta imkansızdır. Başta Genel Başkanımız olmak üzere her platformda sesimizin çıktığı kadar söylüyoruz! Üretim artışını hedefleyen ekonomik programı uygulamadan insanlarımızın refahını artıramayız. Üretim bütün alanlarda desteklenmelidir. Tarımda, sanayide, ihracatta destekler hak edene verilmelidir. Üretenlerin, dünya ölçeğinde rekabet etme koşulları mutlaka yaratılmalıdır. İktidarın desteklerle bile yandaş yaratma çabası içerisinde olduğunu, bazı İllerimizde ticari firmalar adı altında iktidara yakın kişilere kaynak aktarıldığını Sayıştay denetimlerinde görüyoruz. Kobilere gerekli destekler sağlanarak Katma değeri yüksek ürün üretmeleri sağlanmalıdır. Ekonomideki gösterilen tablonun, gerçekte daha kötü olduğunu bütün ekonomistler dile getiriyor. Bu nedenle ekonomiyi olumsuz analiz edenleri de Bakanlarımızdan birisi terörist olarak tanımlama cesaretini gösterdi. Gerçekleri söylemekte suç oldu. Ekonomimiz çok iyi ise! Kurulan Borç idaresi neden kurulmuştur."

GÖREV CHP'NİN

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, konuşmasını şöyle tamamladı: "Cumhuriyet Halk Partisinin bütün bireylerine çok önemli görevler düşmektedir. Bu iktidardan ülkeyi kurtarmak için çok çalışmak ve ulaşılmadık yurttaş bırakmamız gerekmektedir. Cumhuriyeti kuran, demokrasiyi getiren CHP kadrolarıdır. Geçmişte yaşanan tecrübeler ışığında, yeniden bozulan dengeleri yerine oturtmak için CHP iktidara gelmelidir. İl, ilçe kongreleri ayrışma yeri değil bütünleşme, yarışma ve büyüme yerleri olmalıdır."