TFF 2. Ligi Beyaz Grup'ta mücadele eden ve ligin ilk yarısını lider Manisaspor F.K'nın 2 puan gerisinde 2. Sırada tamamlayan Samsunspor'da gündem yine transfer.

İlginç değil mi?

Geçtiğimiz yıl lige başlarken çok sayıda hem de birçoğu üst ligden olmak üzere futbolcu transfer edildi.

Bu futbolcuların imza törenlerinde ise 'Bir üst ligden ve pahalı oyuncular aldık. Çünkü biz bir üst ligin takımını yaptık sadece üst ligde yabancı oyunlar alıp bu kadro ile süper lige çıkacağız' dediler.

Sonra devre arası oldu aralarında Abdülkadir Özgen, Yılmaz Özören gibi bir üst ligde forma giyen Almanya'dan Darmstad'da oynayan Aytaç Sulu'nun da yer aldığı 6 yeni oyuncu daha takıma katıldı.

Tüm bunlara rağmen Samsunspor bir üst lige çıkamadı.

Bu da normal.

Ama üst lige çıkamadıysa en azından bir sene o ligde oynamış pahalı ve kaliteli oyunculardan kurulu iskelet bir kadro olması gerekmez miydi elde?.

Peki bu sezona nasıl başladı Samsunspor?.

İdeal kadroda Nurullah, Caner, Yalçın, Gökhan Meral, Gökhan Alsan, Ferhat, Atabey ve Guido Koçer oynuyor.

Ama bu 8 futbolcunun tamamı bu sezon başı transfer edildi.

Hani geçtiğimiz yıl bir üst ligin takımı yapılmıştı, demek ki yapılmamış.

Kaldı ki o takımdan 5 futbolcu da kendilerine takım bulamadığı için kadro dışı bırakıldı sonrasında da sözleşmeleri feshedildi.

Gelelim bugüne. Takımın başına Samsunspor'un tarihinde önemli bir yeri olan ve bir dönem Beşiktaş'a transferi ile yılın olayının altına imza atan Ertuğrul Sağlam getirildi.

Bu kez hedef daha da büyük. Süper ligin 6. Şampiyonu olacağız. Güzel bir hedef. Yüreği Samsunspor sevgisi ile atan herkes için büyük heyecan.

Devre arası geldi. Yine gündem transfer.

Bir tane stoper, bir tane orta saha, bir tane de adam geçme özelliği olan çabuk ve atletik kanat oyuncusu gündemde.

Geçen yılın ilk yarısının yıldızı olan ve sonrasında adeta kayıpları oynayan Samet Asatekin ve orta saha oyuncusu Samet Hakan takımdan ayrıldı. Bu isimlere birkaç isim daha katılacak.

Yani Samsunspor hiçbir transfer dönemini boş geçirmedi ama stadı dolduran ve büyük fedakarlıklarla şehir dışındaki stada gelerek takımlarına sahip çıkan taraftarlar şu anada kadar arkasına yaslanıp bacak bacak üstüne attığı toplam 5 maç izlemedi.

Sonuç: 1 buçuk yıl takımın başında 4. Teknik adam 40'ın üzerinde futbolcu ve harcanan 40 milyon liranın üzerinde para.

Samsunspor bugüne kadar sadece her takımın en iyi oyuncusunu aldı ama iyi bir takım olmak için gereken oyuncuları almadı.

Bu işin kadro mühendisliğini kötü yaptı. Umarım taraftar takımına sırtını dönmeden ve ekonominin bu kadar sıkıntılı olduğu dönemde para sorunu yaşatmayan Başkan Yüksel Yıldırım küsmeden doğru transferler yapılır ve bu takım hak ettiği lige çıkar.