AK Parti'de bir süre önce görevden alınan İlkadım, Atakum, Alaçam ve Kavak ilçe başkanlarının yerine atanacak yeni isimler bu hafta netleşiyor.

AK Parti il Başkanı Ersan Aksu, yaklaşık 10 gündür bu 4 ilçede daha önce görev yapan ilçe başkanları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile il binasında bire bir toplantılar yapıp görüş aldı.

Ersan Aksu bu görüşmeler sonrasında 4 ilçe için de alternatifli bir liste hazırladı.

Özellikle yerel seçimlerde belediye başkanlıkları kaybedilen iki mega ilçe olan İlkadım ve Atakum ilçelerinde kimin başkan olacağı merak konusu.

İlkadım için Mehmet Coşkun, Mücahit Erbin ve Mehmet Cem Yazgan isimleri geçerken İl başkanı Ersan Aksu'nun gençlik kolları başkanı Cem Emre Çakan'a İlkadım ilçe başkanlığını teklif ettiği Cem Emre Çakan'ın da kabul etmediği belirtiliyor.

Diğer büyük ilçe Atakum'da ise hiçbir şey net değil. Şu ana kadar adaylığını açıklayan Murat Yurt'un yanı sıra il yönetim kurulu üyesi olan ve bir dönem Atakum AK Parti Gençlik Kolları Başkanı olan Hilmi Eken, Atakum teşkilatında yer alan Harun Kul'un isimleri geçiyor.

AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir Çarşamba günü Samsun Milletvekilleri ile bire bir görüşerek 4 ilçe için görüşlerini alıp bu 4 ilçe için düşündükleri kişilerin isimleri alacak.

AK Parti'nin İlkadım, Atakum, Alaçam ve Kavak ilçe başkanları hafta sonuna kadar açıklanacak.

Sonra mı?...

Sonra asıl savaş başlıyor. Ersan Aksu il başkanı olarak kalacak mı yoksa yerine kim gelecek bunun mücadelesine geçilecek.