Geçtiğimiz sezon yaşadığı travmanın ardından 'Yükseliş Sezonu' sloganıyla yola devam eden Samsunsporumuzda yaz transfer döneminde takıma üst liglerden önemli isimler dahil edildi. Medipol Başakşehir'den Atabey Çiçek kiralık olarak, Fenerbahçe'den Ahmethan Köse, Altay'dan Ferhat Çulcuoğlu, Gazişehir'den Gökhan Alsan ve Yalçın Kılınç, Osmanlıspor'dan Caner Arıcı, Boluspor'dan Guido Koçer ve geçtiğimiz sezon bizim de yer aldığımız Beyaz Grup'un şampiyonu Keçiörengücü'nde forma giyen Gökhan Meral bonservisleriyle takıma dahil edilerek hem tecrübeli hem de genç ve potansiyelli oyunculardan kurulu bir kadro planlanmış oldu.

Teknik direktör İrfan Buz'un sezon başı kampında, kapanan savunmaları açma pratiği geliştirebilmek adına zayıf takımlarla hazırlık maçı yapma stratejisini olumlu bulmuştum. Çünkü takımımız geçen sezon şampiyonluk yolundaki rakibi konumunda olan takımlara karşı istediğimiz sonuçları alamamış olsa bile, alt sıralarda bulunan düşme hattındaki ekiplere beklenmedik puanlar kaybetmemiş olsaydı güle oynaya liderlik koltuğuna oturarak 1.Lig biletini cebine koyabilirdi.

Ankara deplasmanındaki beraberlik dışında skor anlamında sezona iyi başladığından söz edebileceğimiz takımımız, ikinci beraberliğini Samsun'daki müsabakada en ciddi rakibi konumundaki Manisa FK karşısında aldı. 2-0 geriye düşmesine rağmen, özellikle de tribünlerin etkisiyle rüzgarı arkasına alıp mücadeleyi bırakmayarak, hep görmeyi arzu ettiğimiz hırs ve istek ile müthiş bir dönüş yaparak sahadan 1 puanla ayrılmayı başardı. O gün stadyumdan umutla ayrılmamıza rağmen, sonraki bazı karşılaşmalarda Samsunsporumuzun tıpkı geçen seneki gibi kapanan savunmaları açmakta, yaratıcı aksiyonlar geliştirmekte zorlandığını gördük. Bunda istikrarlı bir 11'de ısrar edilmemiş olması, fırsatçı özelliğini kullanarak bulduğu goller ile takıma önemli katkılar sağlayan başta Samet Asatekin olmak üzere bazı oyuncuların formsuzluğu, hocanın yanlış tercihleri gibi nedenler sıralanabilir.

Nitekim son derece keyifsiz ve sıkıcı bir 90 dakikanın sonunda önce Amed Sportif ve 3 hafta ardından içerdeki Sancaktepe maçlarında kaybedilen ikişer puanın ardından lider ile 6 puanlık bir fark oluştu.

Normal şartlar altında 10 maçta toplanan 22 puanın herhangi bir ligde gayet başarılı bir sonuç olarak karşılanması beklenirdi. Örneğin, 10 haftalık mücadelenin ardından Süperlig liderinin 19, TFF 1.Lig liderinin 20 puanı bulunmaktaydı. Fakat Samsunsporumuzun da yer aldığı TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta bulunan kulüplerin aralarında gelir ve kadro kalitesi bakımından ciddi farklar bulunması, ligin üst ve alt sıralarında yer alan takımların da puan anlamında birbirlerinden bariz farklarla ayrışmasına neden oldu.

Sancaktepe beraberliğinin ardından önce İrfan Buz'un ayrılması, sonra İsmail Uyanık'ın şirket yönetimindeki görevini bırakması ile başlayan süreç, Yüksel Yıldırım'ın iddialı açıklamaları ve Samsunsporumuzun önemli değerlerinden Ertuğrul Sağlam'ın göreve başlamasıyla devam etti. Bu gelişmelerin ardından Manisa FK ile aramızdaki rekabette psikolojik üstünlük bize geçti. Camia olarak tekrar yarışın içinde olduğumuzu hem kendimiz hissettik hem de rakiplerimize hissettirdik ve neticesinde ligin ilk devresi tamamlandığında 6 puanlık farkın 2 puana düştüğünü gördük.

Süperligde bir Anadolu takımıyla şampiyonluk yaşama deneyimine sahip olan Ertuğrul Sağlam hocamızın önderliğinde, Samsunspor devre arası kampını en verimli şekilde geçirip, ikinci yarı istediği sonuçları alarak ipi göğüslemeyi başaracaktır.