Samsun'un Çarşamba ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, edinilen bilgilere göre, Samsun Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ile Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği polisleri, ilçe merkezine 10 kilometre mesafede olan Yaycılar Mahallesinde kişi veya kişilerde uyuşturucu bulundurulduğu ve uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla çalışma başlattı.

Soruşturmayı derinleştiren polisler Yaycılar Mahallesinde bir eve baskın düzenledi. Evde yapılan arama sonucunda; variller içerisinde 6 kilo 500 gram kubar esrar maddesi, 40 adet dişi hint keneviri ve 1 adet ruhsatsız tüfek ele geçirdi. Yapılan baskın sonrasında O.A(21), H.K(72), C.K(72), C.K(24), M.K(23) ve Y.K (19) göz altına alınarak emniyete götürüldü. Polisteki sorguların ardından O.A(21) emniyetten serbets bırakılırken H.K(72), C.K(72), C.K(24), M.K(23) ve Y.K (19) Çarşamba Adliyesine sevk edildiler.

Çarşamba Adliyesinde savcılıktaki ifadelerinin ardından Y.K (19) adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, H.K(72), C.K(72), C.K(24) ve M.K(23) mahkeme tarafından yargılanmasına tutuklu devam edilmesine karar verilerek cezaevine gönderildi.

Ahmet Naci KILAVUZ