Samsun'da Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, 2020 yılının 2019 yılına göre daha iyi geçeceğine inandıklarını söyledi. Metin Sinecek, piyasaların durgunluğu ve döviz hareketliliği nedeniyle küçük esnafın 2019 yılında çok zor günler yaşadığını söyledi. Sinecek, '2019 yılında kepenk kapatan arkadaşlarımız oldu. 2020 yılında hem kepenk kapatan arkadaşlarımızın yeniden işyerlerini açmasını hem de yeni işyerleri açılmasını bekliyoruz' dedi.

200 - 500 BİN LİRAYA KADAR KREDİ

Metin Sinecek esnafa yıllık yüzde 4 buçuk faizle 200 bin liraya kadar işletme, 500 bin liraya kadar da işyeri satın alma kredisi verdiklerini söyledi. Metin Sinecek, 'Bazı sektörler ekonomik olumsuzluklara rağmen iyi bir yıl yaşadı. Özellikle mobilyada KDV'nin yüzde 8'e inmesi bu sektörü canlandırdı. Yılın son çeyreğinde konut faizlerindeki indirim inşaat sektörünü olumlu etkiledi. Bu sektörlerin yan hizmetlerinde iş yapan küçük esnaf ta bundan olumlu etkilendi' diye konuştu.

EKONOMİYE OLUMSUZ YANSIYOR

2020 yılından en büyük beklentilerinin sicil affı olduğuna dikkat çeken Metin Sinecek şunları söyledi: 'Ekonomik sıkıntıların nedeniyle senedini çekini gününde ödeyemeyen kredi kartı çöken esnaflarımız oldukça zor günler geçiriyor. Çünkü bu arkadaşlarımız yeniden kredi alamıyorlar. Bu da ekonomiye olumsuz yansıyor. Bizim 2020 yılında en büyük beklentimiz sicil affı ve bu da gerçekleşmeli.'

İlhan DEMİRCİOĞLU