MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, ekonomik saldırılara rağmen Samsun ihracatının yüzde 11 artışla 27. Sıraya kadar geldiğini söyledi. Başkan Haluk Tan, 'Samsun'un 1 milyar dolarlık ihracat hedefi var. Bu kritik eşik. Bu hedef biraz uçuk bir hedef olmuştu ama büyük düşünmek te lazım. Mevcut organize sanayi bölgeleri ile bu hedefe ulaşmak çok kolay değil' dedi.

YENİ FABRİKALAR KURULMALI

2020 yılının ekonomide fetih yılı olması gerektiğini dile getiren Haluk Tan, 'Samsun'un 2020 yılı içinde 3 bin 300 dönümlük yeni bir organize sanayi bölgesine ihtiyacı var. Bunun için Büyükşehir Belediye Başkanımız, siyasiler ve iş dünyası ortak akıl hareket ediyor. Bunu başaracak potansiyelimiz var. Yeni yapılacak olan OSB'lerde eski OSB'lerdeki iş yerleri değil katma değeri yüksek ürünler üretecek ve istihdamı artıracak yeni işyerleri yer almalı' diye konuştu.

ORTAK AKILLA HAREKET EDİLMELİ

Samsun'un coğrafi avantajlarını da çok iyi kullanması gerektiğini belirten Haluk Tan şunları söyledi: 'Samsun ihracatta artış gösterirken küçük esnafta ayakta kalmalı. 2019 yılı içinde küçük esnaf oldukça sıkıntılı dönemler geçirdi. İç piyasaya satış yapan firmalar mutlaka desteklenmeli. Aksi takdirde ekonomik sıkıntılar başlar, işsizlik artar ve sosyal sıkıntılar ortaya çıkar. Samsun ekonomide ortak akılla hareket ederse hem ihracattaki hedeflerine ulaşır hem de küçük esnafını kalkındırır.'

İlhan Demircioğlu