Adalet ve Kalkınma Partisi'nde İlkadım, Atakum, Alaçam ve Yakakent ilçe başkanlarının atanmasında sona gelindi.

İl Koordinatörü Adnan Gülnar il başkanı Ersan Aksu, Samsun Milletvekilleri ve sürpriz isimlerle yaptığı görüşmeleri tamamlayarak raporunu teşkilat başkanı Erkan Kandemir'e sundu.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz ile telefon görüşmesi yaptım.

Kendisi çalışmaların normal yürüdüğünü son aşamaya geldiğini ve önümüzdeki hafta isimlerin açıklanabileceğini söyledi.

Peki kimler nereye atanacak bellimi derseniz isimler aşağı yukarı net büyük bir çelme takılmazsa tabi…

Şu ana kadar İlkadım ilçe başkanlığı için geçmişte HAS Parti il başkanlığı yapan Hasan Tahsin Şengül, Mücahit Erbil ve Dilaver Aklı isimleri geçiyor.

Atakum için se Hilmi Eker ve Abdülkadir Köstek isimleri öne çıktı. Başka isimler olur mu?

Olabilir ama çok zor. Çünkü İlkadım için en güçlü isim olarak görünen ve il başkanı Ersan Aksu'nun ısrarla istediği il başkan yardımcısı Muharrem Kayan ile Atakum ilçe yönetimindeki Harun Kul ise üniversite mezunu şartına takıldı.

İl Başkanı Ersan Aksu devam edecek mi derseniz orası kocaman bir soru işareti. Neden derseniz teşkilat başkanı Erkan Kandemir avukatlara sıcak bakılmadığını söyledi. Ersan Aksu hem avukat hem son seçimde Samsun'un yarısı olan İlkadım ve Atakum Belediyeleri kaybedildi ve son zamanlarda da belediyelerle aralarında geçen il başkanlığının borçlarının ödenmesi talebi gündemde çok tartışıldı. Tüm bunlar Ersan Aksu'yu görevde tutar mı bilinmez ama şu anda net bir şekilde kesin gitmez ya da kesin gider diyen olmaz sanırım.