Cumhuriyet Halk Partisi İlkadım İlçe Başkan Adayı Av. İ. Can Serter, 'Ülkemiz, mevcut iktidar tarafından, inatla ve iflah olmaz bir biçimde karanlık bir tünele sokulmuştur. Bu karanlık tünel tüm milletimizi, her yurttaşımızı en yüksek seviyede etkilemiş, milli onuru, yurttaş bilincini ve diğer tüm değerlerimizi yozlaştırmıştır. Bu yozlaşma öyle bir hal almıştır ki, mücadele tarzımızı değiştirmemiz şart olmuştur' dedi.

UMUDUN ADI İLKADIM

'Ben bugün burada sağlam temelleri 'mücadele tarzı değişikliğine' dayandırılan bir hareketin adayıyım' diyen İsmail Can Serter, '31 Mart Seçimleri milletimizin bu karanlık tünelden çıkmasını sağlayacak mücadele yöntemini öğretmiştir. 31 Mart'ta milletimiz bize yeni bir mücadele tarzı ve yeni bir hareket öğretmiştir. Bu hareketin adı değişim, direniş ve gençlik hareketidir. Değişimi sağlamak, örgütümüzü birleştirmek ve için İşte bu nedenlerle Cumhuriyet Halk Partisi 5. Olağan Kongresinde İlkadım İlçe başkanlığına adayım. Bu adaylık İlkadım için yeni bir başlangıcın ilk adımıdır. Bu ilk adım değişimin ilk adımıdır. Bu ilk adım umudun ilk adımıdır' diye konuştu.

PARTİMİN YÜKÜNÜ SIRTLANMAK İSTİYORUM

Cumhuriyet Halk Partisi İlkadım İlçe Başkan Adayı Av. İ. Can Serter, şunları söyledi: Üye olsun delege olsun. Asla be asla sizleri kongreden kongreye hatırlamayacağım. İlçe başkanlığını bana ve yönetimime layık gördüğünüz anda siz de bu yönetimin bir parçası olacaksınız. İlkadım ile partimiz ile ülkemiz ile ilgili her türlü konuyu gerekirse sabahlara kadar konuşup tartışacağız. Alınan her kararda bütün üyelerimizin bir katılımı olacak. İlkadım'ın hiçbir üyesi bu büyük ailenin dışında hissetmeyecek. Bizi biz yapan hepimiz olduğumuza göre, asla ve asla kapalı kapılar ardında 'sen beni seç ben seni' kulisleri yapmayacağım. Kapalı kapılar ardında milletvekilliği hesapları yaparak İlkadım ilçesine aday çıkarmayacağım çıkarmaya çalışanlarla asla bir olmayacağım. Ben aslında bugün burada sizlere Ulu önderimin tembih ettiği bir yönetişim şeklini arz ediyorum. Bu noktada sizden katılım ve yönetim noktasında tam destek göreceğime eminim. Değerli yol arkadaşlarım, ilçe başkanlığına bizi görevlendirdiğinizde mevcut ilçe binamızı değiştirecek çok daha büyük çok daha işlevsel bir binaya geçeceğiz; yeni ilçe binamız idari bir merkez değil kültür ve dayanışmanın adresi olacak; kurslar ve eğitimlerle partilimizi eğitecek bu kente bir anayasa, bu kente bir kalkınma planı hazırlayacağız. Ben hayatım boyunca hiçbir ortamda, şartlar ne olursa olsun yük olmadım. Tam tersi tüm hayatım yük almakla geçti. Partimin yükünü sizlerle beraber sırtlanmak istiyorum. Gelin! Siyasetin kısırlaşmış yapısını yerle yeksan edelim. Gelin eylemsel, hareketli ve yeri yerinden oynatan bir İlkadım CHP yaratalım. Gelin, yıllardır bir nefes görmeyen göğsümüzü hırçın Karadeniz'e karşı açalım, gelin bir olalım diri olalım el ele kol kola omuz omuza verip yeni bir başlangıca yol alalım! Unutmayalım ki partili partilinin rakibi değildir; partili partiliye karşı seçim kazanmaz. Kongre salonuna el ele girecek ve kongre salonundan el ele ayrılacağız.