Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, yaptığı açıklamayla Çiftlik Caddesi'nin trafiğe açılması kararını eleştirdi. Armutçu, "Resmiyette ismi İstiklal Caddesi olsa da Samsun'da yaşayan herkes burasını 'Çiftlik Caddesi' olarak bilir. Ve bu Çiftlik Caddemizin başı ise bir türlü selamete eremiyor. 2014 yılındaki Büyükşehir Belediye Başkanımız şimdiki Milletvekilimiz Yusuf Ziya Yılmaz tarafından yapımına başlanan Çiftlik Caddesi'nin 700 metrelik kısmını kaplayan ve Cadde AVM olarak düzenlenen proje 2016 yılında hayata geçirildi. Çiftlik Caddesi araç trafiğine kapatıldı. Cadde granitle kaplandı, caddeye cephe binalara ise masrafların yüzde 75'i kat sahiplerince, yüzde 25'i de belediye tarafından karşılanarak beyaz renkte mantolama işlemi yapıldı. Tüm bu alt ve üst yapı düzenlemesi için de yaklaşık 25 milyon (eski parayla trilyon) lira harcama yapılmıştı. Şimdi de aradan yaklaşık 3 buçuk yıl geçtikten sonra, aynı partiden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Demir, Çiftlik Caddesini tek yönlü ve iki şerit olacak şekilde yeniden trafiğe açacaklarını, tek şeridinde araçların park edeceğini, otobüs duraklarının da olacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir, bu kararın alınmasında en büyük faktörün 488 kişi ve 300 esnafla yapılan anket sonucunun olduğunu da cümlelerine ekledi" diye konuştu.

ALELACELE KARAR

Çiftlikle ilgili alelacele karar alındığını ifade eden Armutçu, "Çiftlik Caddesi, İlkadım İlçemizin sınırlarında olsa da gerek tüm Samsunlu'muzun, gerekse de Samsun'a gelen tüm insanların gezdiği, alışveriş yaptığı bir yerdir ve Samsun'umuzun markası olmuş bir yerdir. Bu vasıflara sahip bir yer için gerek 2014 yılında yapılan, gerekse de bugün yapılmaya çalışan düzenlemeler, öyle alelacele alınacak kararlarla yapılamaz. Tüm fizibilite çalışmaları yapılır, STK'lardan görüş alınır, cadde esnafının ve ikametgah olarak kullanan sakinlerin tamamının görüşü sorulur, hatta gerekirse o cadde de referandum bile yapılır ve çıkan sonuç şeffaf bir şekilde paylaşılarak karar verilir. Ancak Ak Parti'de bir Belediye Başkanı veya Bakan değişikliği olduğunda, sanki Ak Partili Başkan veya Bakanın yerine başka bir partinin Başkanı veya Bakanı gelmiş gibi herşey değişiyor. Bu da Ak Parti'nin bir sisteminin olmadığının ve keyfe keder bir yönetim anlayışına sahip olduklarının göstergesi olarak görülmektedir" ifadelerini kullandı.

3 MİLYAR TL BORÇ VAR

Armutçu açıklamasını şöyle tamamladı: "31 Mart 2019 seçimleri esnasında Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 3 milyar (eski parayla kattrilyon) lira gibi bir borcunun olduğu söylenmiş olmasına rağmen, Belediye Başkanlığını kazanan Sayın Mustafa Demir bu konuyla ilgili herhalde devr-i sabık oluşturmamak için hiçbir açıklama yapmadı. Saadet Partisi olarak; Belediye Başkanlığı seçimlerinde Sayın Mustafa Demir'in Tramvay'ı yeraltına alacağı sözünü de hatırlatacak olursak, Sayın Belediye Başkanımızın çok paraya ihtiyacı olacak ve verdiği sözleri yerine getirebilmesi için biraz tasarruf yapmasını tasviye ederiz."