2019 Yılı Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Değerlendirme Toplantısı, 80 ille eş zamanlı olarak Samsun'da da gerçekleşti. Samsun Valisi Osman Kaymak'ın'ın başkanlığında, Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu'nda yapılan toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Selçuk Cebeci, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, İlce Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İbrahim Güven, İlçe Belediye Başkan Vekilleri, ilgili kurum müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI TOPLUMU TEHDİT EDİYOR

Açılış konuşmasını yapan Samsun Valisi Osman Kaymak öncelikle ,çağın, şehirleşmenin ve kentleşmenin getirdiği sosyal sorunların önlenmesi için uyuşturucu ve bağımlıkla mücadele konusunda çok sayıda çalışma yaptıklarının altını çizdi. Her ayın sonunda da bu konuda toplantılar yapıp, değerlendirmeler yapıldığını da hatırlatan Vali Kaymak, "Bütün bu çalışmalarımıza ve önlemlerimize rağmen maalesef madde kullananlar ve bu illete kapılarak hayatını kaybeden, bununla mücadele veren gençlerimiz var. Uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı çağımızın bir hastalığı olmakla birlikte toplumumuzu da tehdit ediyor' dedi.

SONUÇLAR BAKANLIĞA İLETİLECEK

Bu çerçevede devletin, "Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele" konusunda mevzuat çalışmaları yaptığını ifade eden Vali Osman Kaymak, 'En son İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla bugün Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele konusunda 81 vilayette Valilerin başkanlığında ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Bahsedildiği gibi bu konu maalesef çok ciddi sorun. Bu sorunun çözümü de bir kuruma bir kişiye bırakılamayacak kadar ciddi. Bu konu toplumun her kesimini ilgilendiriyor. O anlamda bu işin sekretaryasını Sağlık İl Müdürlüğümüz yürütüyor ama en büyük görevi Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımız üstleniyor. Bu işin önünü polisiyle tedbirlerle almamız mümkün değil. Bu konularla ilgili kurumlara ve belediyelere görevler düşmektedir. Bütün kurumların verilen görevleri en iyi şekilde hakkıyla yerine getirmeleri ve bu işi samimiyetle takip etmeleri gerekmektedir. Biz bu toplantının sonuçlarını Sayın İçişleri Bakanımıza arz edeceğiz. Bakanımız sonuçları yakinen takip ediyor. Onun için hangi kurum kendisine tevdi edilen görevde ne tür bir çalışma yaptıysa bunu da kurum kurum bakanlığa rapor edeceğiz. Samsun özellikle bu konuda görevini en iyi şekilde yaparak örnek çalışmayı ortaya koyacak diye düşünüyorum. Bu vesileyle toplantıya katılan herkese teşekkür ediyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olması dileğiyle hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum' diye konuştu.

Vali Osman Kaymak'ın konuşmasını ardından Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dr. Hatice Öz, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılıkla mücadele konusu gündem maddeleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından toplantı karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasından sonra tamamlandı.

Ahmet Naci KILAVUZ