Cumhuriyet Halk Partisi ilçe kongrelerini yaparken şu ana kadar Terme dışında gençlere karşı adeta partinin kepenklerini indirdiler.

Bir süre önce Atakum ilçe kongresine gitmiştim. Salonu girdim bir arkadaşı gördüm. Bana buraya neden geldin bu kongrenin sonucu belli dedi.

Nasıl yani dedim partinin ağır abileri gece boyu çalıştı delegeleri ikna etti ve bu seçimi Turgay Özçelik kazanacak dedi.

Canik'te de Serpil Dönmez kazanamayacaktı zaten öyle oldu dedi.

O zaman dayanamadım Samsun'un en büyük ilçesi olan İlkadım ilçesinde ne olacak dedim.

Güldü ve bana merak etmeyin ağır abiler oraya Metin Telatar ismini hazırladı dedi.

Peki, bunlar bu hazırlıklarını neden yapıyor dedim. İl başkanlığı için ve sonrasında olacağı bir erken seçim için kendilerine yer hazırlıyorlar dedi.

İlçe başkanları aday belirleyebilir mi dedim bu kez il başkanlığı için Fatih Türkel ismini söyledi.

Şu ana kadar söylenen her şey doğru çıktı.

Şimdi dört gözle il başkanlığı seçimlerini bekliyorum.

Yerel seçimlerde ortalarda çok görünmeyen İlkadım ilçesi eski başkanı Fatih Türkel de il başkanı olursa dizayn tamamlanmış oluyor.

Tamam da siz partiyi gençlere kapattınız gece yarısı delege ikna çabalarını yaptınız da 2023 seçimlerine kadar seçmen hakkını elde edecek olan yaklaşık 5 buçuk milyon genç seçmene ne söyleyeceksiniz?

Siyasette seçmen profili gençleştikçe partilerde yaşlı isimler göreve geliyor.

Öyleki parti tüzüğüne göre asil listede 8 kadın olma kotası zorunluluğu olmasına rağmen tüzük delindi ve bu sayı 6 da kaldı.

Kimse itiraz bile etmiyor. Kendi tüzüklerine bile sahip çıkan yok.

Sadece CHP değil diğer partiler gençlere bu şekilde kapılarını kapatırlarsa 5 yılda bir seçmen hakkı kazanan 5 ile 6 buçuk milyar arasındaki genç seçmene ne diyecekler?

'Siz susun siz ne biliyorsunuz bayrak asın, sandalye getirin ve çay getirin gerisini biz hallederiz…'

Ama bakın yıllardır CHP Samsun'da 2 milletvekilinin üzerine çıkamıyor. Bu şu demek sizin parti yönetimlerine gelme hesaplarınız seçmeni ilgilendirmiyor benden söylemesi.