Samsun'da Engelliler Haftası kapsamında 125 engelli yemin ederek askerlik heyecanını yaşadı. Samsun Sahra Sıhhiye Okulu 19 Mayıs Kışlası'nda düzenlenen törende, askeri elbiselerini giyen engelli gençlere bir süre temsili askerlik eğitimi verildi. Ailelerin de sevinç gözyaşlarıyla izlediği törende engelli gençler, ellerini Türk bayrağı üzerine koyup yemin etti.

Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, burada yaptığı konuşmada, Anayasa'nın 72. maddesinde her Türk vatandaşının hakkı ve ödevi olarak belirtilen askerlik mükellefiyetinin, asker-millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil ettiğini, bu hususun Türk milleti için bir onur vesile olduğunu söyledi.

Kutsal askerlik görevini yerine getiren her bireyin bunun haklı gururunu ömür boyu taşıdığına işaret eden Üstün, "Yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle hepimize örnek teşkil ettiğinizden, bugün burada olmanızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum." dedi.

Konuşmanın ardından bazı engellilere çavuş ve onbaşı rütbesi takıldı. Terhis belgelerinin dağıtılmasının ardından engelliler, geçiş törenine katıldı.
Temsili askerlik görevini yerine getiren engelliler, mutluluklarını aileleriyle paylaştı.

AA