AK Parti'de 9 Aralık tarihinde görevden alınan İlkadım, Atakum, Alaçam ve Kavak ilçe başkanlıkları için isimler Ankara'ya davet edildi.

AK Parti genel merkezi en çok merak edilen İlkadım için 4 ve Atakum ilçesi için 5 isim AK Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkanlığına davet edildiler.

Birbirinden sürpriz isimler listede yer aldı.

İlkadım İlçe Başkanlığı için Hasan Tahsin Şengül, Mücahit Erbin, Atakan Ergene ve Muharrem Kayan ismi genel merkeze çağrıldı.

Atakum ilçesi için ise Hilmi Eker, Merve Özön, Harun Kul, Serkan Er ve Mualla Ayşegül Karakoç isimleri Ankara'ya davet edildi.

Bu isimler kimdir nereden çıktı denmez ama burada büyük bir güç savaşı olacağı kesin.

Atakum'da Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Yusuf Ziya Yılmaz'a yakın isim olan Serkan Er ismi favori görünüyor.

Ancak Atakum'da il yönetim kurulunda yer alan Merve Özön ve Hilmi Eker ise ilin adayı bu ortada. Yani il başkanı çıkıp ta bu isimler bizden habersiz aday oluyor diyemez sanırım. Bu siyasete son derece aykırı olur.

İlkadım ise favori isim Hasan Tahsin Şengül. Has Parti kökenli. Numan Kurtulmuş'a yakın bir isim. Burada Muharrem Kayan ismi de dikkat çekiyor.

İlin ikinci adamı olan Muharrem Kayan atanamazsa il başkanı büyük bir prestij kaybeder.

Yani iki büyük ilçede ilin adamları var. Hem de ikişer tane. Görevden alınan ilçe başkanlarının yönetiminde yer alan isimler de var.

Ancak favori isimler ise il de ve ilçede yer almayan isimler.

Bugün yapılacak olan atamalar AK Partiden önümüzdeki günlerin hareketli geçeceğinin göstergesi olur.