AK Parti'de bir süre önce görevden alınan İlkadım, Atakum, Kavak ve Alaçam ilçe başkanlıklarına yeni atamalar için Ankara'ya giden adaylardan bir kısmı atanırken bir kısmı da ertelendi.

İlkadım İlçe Başkanlığına daha önce ilkadım ilçe başkanlığında görev yapan il yönetim kurulu üyesi Mücahit Erbin, Alaçam İlçe Başkanlığına ise Hasan Özdemir atandı.

Peki, Atakum ve Kavak ilçe başkanlıklarına neden atama yapılamadı neler yaşandı? İşte detaylar…

Atakum için 6 isim Ankara'ya davet edildi.

Bu isimler arasında il yönetim kurulu üyeleri Hilmi Eker, Merve Özön ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'a yakınlığı ile bilinin ve geçmiş dönemlerde partiye hizmetleri bulunan görev alan Serkan Er isimleri öne çıktı.

Teşkilat başkanlığı bu isimler arasında bir tercih yapamadığı için atamayı erteledi. Bu sırada Serkan Er Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'e 'Biz burada saatlerdir bekliyoruz, birimizi atayın. Ben bir daha yokum, çekiliyorum' dedi ve ortam gerildi.

Teşkilata ise Atakum'a atanacak ismin birkaç gün sonra açıklanacağı bildirildi.

Kavak ilçe başkanlığı için ise Onur Bakır ve meclis üyesi Abdullah Öksüz Ankara'ya davet edildi.

Onur Bakır isminin açıklanması beklenirken AK Parti önceki dönem milletvekili Hasan Basri Kurt'un teşkilat başkanı Erkan Kandemir'in odasına gelerek Onur Bakır'ın kendisinin milletvekili olduğu dönemlerde bazı tartışmalar yaşadığını ve nahoş olaylar olduğunu söylediği, bu nedenle de atanmasının uygun olmadığını dil getirdiği iddia ediliyor.

Bunun üzerine Erkan Kandemir'in Kavak ilçe başkanlığı atamasının da birkaç gün ertelendiğini söyledi.

Şimdi gözler genel merkezde. Atakum için mevcutlardan biri mi atanacak, yoksa son dakikaya kadar ikna edilmeye çalışılan eski başkan Hüseyin Dereli ve TSO Başkan Vekili Oğuzhan Serinkaya'dan biri ikna edilip atanır mı göreceğiz.

Kavak için ise Hasan Basri Kurt'a rağmen Onur Bakır ismi hala birkaç adım önde görünüyor.